paralia-alipas
Ειδυλλιακές διακοπές στην Πελοπόννησο

Η Πελοπόννησος αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό για κάθε γούστο, ενώ τρία από τα υπέροχα μέρη της είναι ιδανικά για μαγικές διακοπές.

Γιάλοβα

Περίπου 7,5 χιλιόμετρα βόρεια της Πύλου υπάρχει ένας παραθαλάσσιος οικισμός που κατά το παρελθόν αποτελούσε τμήμα του βασιλείου του Νέστορα, της αρχαίας Πύλου.

Φέρει το όνομα Γιάλοβα, μια λέξη ελληνοτουρκικής προέλευσης που σημαίνει ομαλή ακτή και βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του κόλπου του Ναυαρίνου.

Με το Διβάρι, τη μεγάλη παραλία του Ναυαρίνου, να ξεκινάει από εδώ, την ξακουστή Βοϊδοκοιλιά σε απόσταση αναπνοής, και δεκάδες μνημεία στην γύρω περιοχή, αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, που τη χρησιμοποιούν ως βάση για τις διακοπές αλλά και τις εξορμήσεις τους.

Ο παραθαλάσσιος πεζόδρομός της με τα γευστικά εστιατόρια και τα καφέ με θέα την Πύλο και τη Σφακτηρία γεμίζει όλες τις ώρες της ημέρας, μα σαν πέσει η νύχτα, το αναζωογονητικό αεράκι του Ιονίου έρχεται να δώσει άλλη πνοή στον υπέροχο αυτό οικισμό που βρίσκεται εκεί ακριβώς που “σκάει το κύμα”.

Αλύπα

Βρίσκεται στη Λακωνική Μάνη, και είναι κρυμμένη ανάμεσα σε κατακόρυφα επιβλητικά βράχια και υπέροχους μανιάτικους πυργίσκους.

Ο λόγος για την υπέροχη γαλαζοπράσινη παραλία Αλύπα, η οποία πρωταγωνίστησε στο διεθνή κινηματογράφο και έκανε πολλούς να αναρωτηθούν για την τοποθεσία της.

Η ηρεμία του μικρού αυτού κολπίσκου με τα ολόλευκα βότσαλα, τα κρυστάλλινα νερά και τους μοναχικούς αρχοντικούς πύργους, φέρει το μοναδικό ιδιαίτερο άρωμα της Μάνης με μια εξωτική όμως πινελιά, δημιουργώντας ένα μαγικό τοπίο, ενώ ταυτόχρονα συνεπαίρνει τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά.

Τη δεκαετία του ’80 η Αλύπα έγινε διάσημη μέσα από τα γυρίσματα της ταινίας του Τζον Κασσαβέτη, Tempest, ενώ στη μοναδική ταβέρνα της παραλίας αρκετά χρόνια αργότερα έγιναν τα γυρίσματα γνωστού διαφημιστικού για την ελληνική τηλεόραση.

Καρδαμύλη

Η Καρδαμύλη θεωρείται ίσως από τα πιο σοφιστικέ στέκια της Μεσσηνιακής Μάνης. Η ιδιαίτερη γοητείας της με τα καταπράσινα ήρεμα νερά, την παλιά πόλη με τα αναστηλωμένα μανιάτικα πέτρινα σπίτια, τις ανθισμένες αυλές με τα κόκκινα γεράνια και τα ατμοσφαιρικά μαγαζάκια, εντυπωσιάζει όποια εποχή του χρόνου και αν την επισκεφτεί κανείς.

Στις μέρες μας έχει ανακηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, γιατί αποτελεί ένα αξιόλογο φυσικό τοπίο με πλούσια βλάστηση μέσα στο οποίο εντάσσονται χαρακτηριστικά δείγματα της εξέλιξης της μανιάτικης κατοικίας.

Το όνομα «Καρδαμύλη» αναφέρεται για πρώτη φορά στα χρόνια του Ομήρου ως η πρώτη από τις εφτά πόλεις που ο Αγαμέμνονας θα έδινε προίκα στον Αχιλλέα αν νυμφευόταν μια από τις κόρες του.

Περιπλανηθείτε στην παλιά και στην καινούρια πόλη της, γευτείτε τα πιο νόστιμα μαγειρευτά πιάτα της Μανιάτικης γης, και κολυμπήστε στις όμορφες παραλίες των γύρω περιοχών που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

doukas
ΠΑΣΟΚ: Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις εκλογές – «Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων»
Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Χάρης Δούκας – Οι δηλώσεις του από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής
ΠΑΣΟΚ: Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις εκλογές – «Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων»
astinomia-peripoliko
Πάτρα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την κακοποίηση 15χρονου
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από τον πατέρα του όταν του είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος
Πάτρα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την κακοποίηση 15χρονου
pirosvestiki
Φωτιά τώρα στην Άνδρο
Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Άνδρο
Φωτιά τώρα στην Άνδρο