λιοσια
Φώτο: Intime News
Το πόρισμα του ιατροδικαστή είναι αυτό που θα κρίνει και την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του συλληφθέντος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την απανθρακωμένη σορό, που βρέθηκε στα Άνω Λιόσια , αργά το βράδυ του Σαββάτου, επί της οδού Αγαμέμνωνος 18.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 59χρονος γιος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και φέρεται να κακοποιούσε συχνά τον 82χρονο πατέρα του, ενώ ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Η νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει το μεσημέρι στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, από την ιατροδικαστή που έχει αναλάβει την υπόθεση, αναμένεται να ρίξει φως στο το ακριβώς συνέβη και αν ο ηλικιωμένος πέθανε φυσιολογικά και ο γιος του μετά από ημέρες τού έβαλε φωτιά ή αν προηγήθηκε εγκληματική ενέργεια.

Όπως ανέφεραν μάρτυρες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναδυόταν δυσοσμία από μονοκατοικία στην οδό Αγαμέμνονος 18, όπου διέμεναν γιος και πατέρας. Την Δευτέρα ή την Τρίτη, ο γιος εθεάθη να καίει κάτι στην αυλή του σπιτιού. Μάλιστα, κάποιοι αναφέρουν ότι είχε κληθεί η Πυροσβεστική, αλλά όταν έφτασε εκεί το πυροσβεστικό όχημα, εκείνος την είχε σβήσει και εκείνοι έφυγαν χωρίς να γίνει έλεγχος.

Δίπλα από το σπίτι υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο και οι γείτονες νόμιζαν αρχικά πως η δυσοσμία προερχόταν από κάποιο νεκρό ζώο. Τότε, ένα άτομο μπήκε στο χώρο για να το απομακρύνει, όταν εντόπισε στην αυλή ένα στρώμα. Έπειτα, ανέβηκαν γείτονες στην ταράτσα και είδαν το καμένο στρώμα με την κουβέρτα και κάλεσαν την αστυνομία.

Το χρονικό

Όταν οι αστυνομικοί πήγαν το βράδυ στο σπίτι του, εντόπισαν στην αυλή έναν απανθρακωμένο πτώμα πάνω σε ένα επίσης καμένο στρώμα στην αυλή και τότε ρώτησαν τον γιο τι είχε συμβεί. Εκείνος τούς είπε πως τον έκαψε την περασμένη Τρίτη, πως είχε πεθάνει τουλάχιστον δυο εβδομάδες πριν και επειδή δεν είχε χρήματα να τον κηδέψει, αποφάσισε να τον κάψει.

Η ιατροδικαστής που πήγε στο σημείο για την αυτοψία προσδιορίζει τον θάνατο σε ίσως και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ίσως και 20 ημέρες πριν, ενώ κάποια μέλη φαίνεται να είχαν αποκοπεί πιθανώς κατά τη μεταφορά του πτώματος. Αυτό είναι ένα σημείο που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης στη νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθεί αν αυτά τα μέλη αποκόπηκαν από αυτές τις συνθήκες ή από τεμαχισμό.

Προσωρινά, ο 59χρονος συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, με την κατηγορία του νόμου περί όπλων καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα τσεκούρι και ένα πριόνι και με την κατηγορία της μη ανακοίνωσης ανεύρεσης νεκρού.

Στο σημείο μετέβη το πρωί εισαγγελέας, παρουσία του οποίου έγινε επιμελής εξερεύνηση του χώρου από αστυνομικούς της Ασφάλειας και των Εγκληματολογικών μήπως βρεθούν ίχνη αίματος εντός της οικίας.

Οι γείτονες ανέφεραν πως ο γιος κακοποιούσε συχνά τον πατέρα και μοιραία εξαιτίας και της ψυχολογικής του κατάστασης, το πόρισμα της Ιατροδικαστικής είναι αυτό που θα κρίνει και την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του συλληφθέντος.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα