meteora
Μετέωρα: Τι προβλέπεται για τον δημόσιο υπάλληλο που δεν πήγε δουλειά για 13 χρονιά - Ποιοι έχουν την ευθύνη

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι δημοτικός υπάλληλος στα Μετέωρα είχε να εμφανιστεί στη δουλειά του για 13 ολόκληρα χρόνια, σε μια υπόθεση που ήρθε να φέρει ξανά στην επιφάνεια τις χρόνιες παθογένειες στο δημόσιο.

H υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο νέος δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος ξεκίνησε ελέγχους στις υπηρεσίες του Δήμου για να διαπιστώσει ποιοι δεν έρχονται στη δουλειά τους.

Τότε, διαπιστώθηκε πως πριν λίγες μέρες επέστρεψε κανονικά για δουλειά και υπάλληλος που…  είχε που είχε πάρει αναρρωτική άδεια το 2011 και εκ τότε αγνοούταν.

Η ποινή για τον υπάλληλο και η ευθύνη 

Μιλώντας στο OPEN νομικός και μέλος του ΑΣΕΠ,  Παναγιώτης Καρατσούλης, εξήγησε πως όταν ένας δημόσιος υπάλληλος δεν πηγαίνει στη δουλειά του για μεγάλο χρονικό διάστημα προβλέπεται ποινή είναι η απόλυση.

Ο ίδιος επεσήμανε πως «είναι πολύ αυστηρές και συγκεκριμένες οι προβλέψεις ντου δημοσιουπαλληλικού κώδικα για το πότε και πόσο μπορεί να πάρει κανείς αναρρωτική άδεια. Πώς γίνεται η διακρίβωση, έαν έχει κάποιο μόνιμο πρόβλημα».

«Το Δημόσιο μπορεί να ζητήσει να πάρει πίσω τα λεφτά του, τώρα τι θα πάρει και αν θα πάρει είναι άλλη κουβέντα» σχολίασε και συμπλήρωσε πως «ευθύνη έχει πρώτα ο ίδιος ο υπάλληλος, έπειτα ο άμεσα προϊστάμενος του. Δηλαδή, αν υπήρχε προϊστάμενος τμήματος που έλεγχε την παρουσία. Ευθύνη έχει ο διευθυντής, εάν υπάρχει και φυσικά ο Δήμαρχος».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πάσχα
«Kαλάθι του Πάσχα»: Πρεμιέρα στις 9 Απριλίου - Τι ισχύει για το «καλάθι των Νονών»
Θα περιλαμβάνει αρνί,  κατσίκι,  τσουρέκι, πασχαλινά σοκολατένια αυγά και σοκολατοειδή προϊόντα
«Kαλάθι του Πάσχα»: Πρεμιέρα στις 9 Απριλίου - Τι ισχύει για το «καλάθι των Νονών»
Ευρώπη
Προσλήψεις στην Ευρωπαική Ένωση: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για 200 θέσεις με μισθό πάνω από 7.200 ευρώ
Οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι πρέπει να κάνουν αίτηση ηλεκτρονικά και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 10 Απριλίου 2025 στις 12:00 το μεσημέρι,...
Προσλήψεις στην Ευρωπαική Ένωση: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για 200 θέσεις με μισθό πάνω από 7.200 ευρώ