kinito
Και όμως υπάρχει λύση για να μπορέσετε να το σώσετε

Αν σας έπεσε νερό στο κινητό και δεν ανοίγει η οθόνη θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ως προς τις κινήσεις σας. Πράγματι, όταν βραχεί το κινητό και δεν δουλεύει κανονικά μας πιάνει ένα άγχος.

Όμως, θα πρέπει να ξέρετε πως το κινητό σας μπορεί να σωθεί, με μερικά απλά βήματα. Δηλαδή, απενεργοποιήστε το κινητό σας και σκουπίστε το με ένα στεγνό πανί. Έπειτα, αφήστε το να στεγνώσει για αρκετό χρονικό διάστημα και τέλος ελέγξτε την καλή του λειτουργία.

Σε περίπτωση που έχει συμβεί κάποιο ατύχημα με το κινητό σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

Κρατήστε το κινητό απενεργοποιημένο

Αν και είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό αν πάθει κάτι το κινητό σας, δε θα πρέπει να το κρατήσετε ενεργοποιημένο. Η υγρασία που υπάρχει στη συσκευή μπορεί να προκαλέσει εκτός από ζημιά, ακόμη και διάβρωση στη συσκευή. Αν το μοντέλο που έχετε έχει αφαιρούμενη μπαταρία, θα πρέπει να την αφαιρέσετε άμεσα.

Σκούπισμα με βρεγμένο πανί για υγρά όπως το θαλασσινό νερό

Σε περίπτωση που έχει βραχεί το κινητό σας με υγρά όπως είναι το θαλασσινό νερό, η μπύρα και άλλου είδους υγρά, θα πρέπει να τα σκουπίσετε με ένα βρεγμένο πανί. Παρά το γεγονός πως η συσκευή βρέχεται ξανά, η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη. Τα υγρά αυτά είναι διαβρωτικά, και μπορούν να προκαλέσουν βλάβη ακόμη και σε λειτουργικά τμήματα της συσκευής. Επιπλέον, ιδιαίτερα οι σύγχρονες συσκευές κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην επηρεάζονται από ένα βρεγμένο πανί.

Στέγνωμα με καθαρό πανί

Είναι σημαντικό να στεγνώσετε γρήγορα το κινητό σας. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να σκουπίσετε με ένα υγρό πανί όλη τη συσκευή αρκετά προσεκτικά. Σε περίπτωση που η συσκευή έχει αποσπώμενα τμήματα, όπως για παράδειγμα την μπαταρία, την κάρτα μνήμης, ή άλλα σημεία, σκουπίστε τα εξίσου προσεκτικά ξεχωριστά. Προσέξτε τα σημεία στα οποία μπορεί να εισχωρήσει νερό, όπως είναι το ηχείο και η θύρα φόρτισης.

Στέγνωμα με κρύο αέρα

Το επόμενο και πιο σημαντικό βήμα είναι να στεγνώσει η συσκευή σας στη σκιά ή με κρύο αέρα. Είναι σημαντικό να αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε συσκευές όπως το πιστολάκι μαλλιών. Με τον αέρα που δημιουργεί το πιστολάκι, η υγρασία και το νερό εισχωρούν βαθιά στη συσκευή, όπως και στο λειτουργικό της σύστημα.

Έλεγχος λειτουργίας συσκευής

Αφού γίνει η ζημιά στο κινητό σας, προσπαθήστε να μην το ενεργοποιήσετε για περίπου 48 ώρες. Έπειτα, ελέγξτε για τη σωστή του λειτουργία. Σε περίπτωση που δεν ανοίγει, είναι εξαιρετικά πιθανό να έγινε βραχυκύκλωμα στην μπαταρία.

Για να είστε βέβαιοι, φορτίστε για λίγο το κινητό σας, αν δεν υπάρχει καθόλου υγρασία στην υποδοχή του φορτιστή. Σε περίπτωση που δεν λειτουργεί, είναι σημαντικό να το στείλετε για επισκευή, και να ελέγξετε αν μπορεί ένας ειδικός να επιδιορθώσει τη βλάβη.

Ανάκτηση δεδομένων αν είναι απαραίτητο

Σε περίπτωση που επισκευαστεί το κινητό, είναι εξαιρετικά πιθανό να χαθούν τα δεδομένα σας. Για τον λόγο αυτό, θα χρειαστεί να προχωρήσετε σε data recovery. Για τη διαδικασία αυτή απαιτούνται ορισμένοι ειδικοί. Εμείς, για την ανάκτηση δεδομένων έχουμε να σας προτείνουμε τους τεχνικούς της Datalabs.

Πέρα από την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους, διαθέτουν ειδικό λογισμικό για την ανάκτηση δεδομένων διαφόρων μοντέλων κινητών, ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος. Το ποσοστό ανάκτησης είναι αρκετά υψηλό, και αγγίζει μάλιστα το 95%.

Φακελάκια με τζελ σιλικόνης

Τα φακελάκια με τζελ σιλικόνης είναι αυτά τα μικρά φακελάκια τα οποία βρίσκονται σε κουτιά με παπούτσια, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλου είδους εργασίες. Βασική τους λειτουργία είναι να απομακρύνουν την υγρασία. Τοποθετήστε σε ένα σκεύος που κλείνει αεροστεγώς διάφορα φακελάκια και το κινητό σας και αφήστε το απομονωμένο χωρίς να το πειράξετε για μία ημέρα. Αφού περάσει το διάστημα αυτό, ελέγξτε για απομάκρυνση της υγρασίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

trimperis
Πρόταση του Ομότιμου Καθηγητή Φυσικής Γ.Τριμπέρη για τα πτυχία που αναγνωρίζονται ως Integrated Master
Ένα αναβαθμισμένο 5ετές Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών θα δώσει ισχυρότερα εφόδια
Πρόταση του Ομότιμου Καθηγητή Φυσικής Γ.Τριμπέρη για τα πτυχία που αναγνωρίζονται ως Integrated Master