fotia
Ολονύχτια μάχη με τις φωτιές - Δοκιμάζεται η Κως, καλύτερη εικόνα στη Χίο

Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φωτιές σε Κω και Χίο με την τελευταία να βρίσκεται σε ύφεση ενώ δυστυχώς υπάρχουν και έξι τραυματίες.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν ισχυρές στο σημείο ενώ ξεκινούν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα.

Στα δύο μέτωπα έχουν φτάσει δυνάμεις από Αθήνα, Ελευσίνα και Ρόδο, ενώ πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες επιχειρούν να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα αποτρέποντας τη φωτιά να επεκταθεί στη Καρδάμαινα.

Τα ξημερώματα της Τρίτης (2/7) υπήρξε η πληροφορία πως η φωτιά στην περιοχή λίγο έξω από τη Καρδάμαινα βρίσκεται σε ύφεση, η πυροσβεστική δεν την επιβεβαίωσε.

Το απόγευμα της Δευτέρας, μάλιστα, εκκενώθηκαν ξενοδοχεία σε Καρδάμαινα και Μαρμάρι στην Κω. Κάτοικοι και τουρίστες της Καρδάμαινας μεταφέρθηκαν σε παρακείμενους οικισμούς, στο στάδιο της Αντιμάχειας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποια ζημιά σε σπίτι ή ξενοδοχείο.

Βελτιωμένη η φωτιά στη Χίο

Καλύτερη είναι η εικόνα στο πύρινο μέτωπο της δυτικής Χίου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μπαίνουν στη μάχη με τις φλόγες για 2ο 24ωρο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το σύνολο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενισχυόμενο από Πυροσβέστες από Αθήνα, έδωσαν ολονύχτια μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά η οποία συνεχίζει να καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Αψιλές.

Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν είναι 154 πυροσβέστες με 27 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου και εθελοντές. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Χίο τραυματίστηκαν ελαφρά 6 άτομα, και συγκεκριμένα 5 πυροσβέστες και ένας ιδιώτης συνταξιούχος πυροσβέστης.

Σημειώνεται ότι στη σύλληψη ενός 63χρονου άνδρα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στη Χίο.

Ειδικότερα όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Λάμπη της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρούντας στη νήσο Χίο και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.859,375 ευρώ.

Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χίου.

Μικρές εστίες στο Ηράκλειο Κρήτης

Αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Κατωφύγι Ηρακλείου, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σύμφωνα με την Πυροσβεστική αντιμετωπίζουν μικρές διάσπαρτες εστίες.

Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος 13 οχήματα. Για την πυρκαγιά στην περιοχή Κατωφύγι Ηρακλείου Κρήτης εκδόθηκαν δύο μηνύματα από το 112. Το πρώτο μήνυμα καλούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη, ενώ το δεύτερο μήνυμα καλούσε όσους βρίσκονται σε Κατωφύγι και Ξενιάκο Κρήτης να απομακρυνθούν προς Πλατεία Εμπάρου.

Πάνω απο 50 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

52 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Οι 44 από αυτές αντιμετωπίστηκαν άμεσα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν ακόμη 8 πυρκαγιές.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές σε Δίστομο Βοιωτίας, Ζάκυνθο, Ηράκλειο Κρήτης και στον Άγιο Ελισσαίο Λακωνίας.

Χάρτης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα Τρίτη 2/7

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Σύμφωνα με τον χάρτη, 17 περιοχές στην ελληνική επικράτεια αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς. Οι περιοχές αυτές είναι Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδας, Ηράκλειο, Λασίθι, Δωδεκάνησα, Σάμο, Ικαρία, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Κύθηρα, Αιτωλοακαρνανία, Μαγνησία, Λάρισα και Λακωνία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ksenodoxeio.jpg
Η αγγελία για σεζόν που έγινε viral για... τους σωστούς λόγους: «Δεν ψάχνουμε για δούλους»
Εργοδότης στη Σέριφο υπόσχεται σε αγγελία πως «δεν δουλεύουμε μέχρι να πέσουμε κάτω» και... γίνεται viral
Η αγγελία για σεζόν που έγινε viral για... τους σωστούς λόγους: «Δεν ψάχνουμε για δούλους»