Φωτιά στα Γλυκά Νερά- Drone
Γλυκά Νερά: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξεσπά η φωτιά

Μια φωτογραφία αλλά και ένα βίντεο-ντοκουμέντο δείχνουν τη στιγμή που ξεκίνησε η φωτιά στα Γλυκά Νερά μετά την πτώση ενός drone.

Η φωτογραφία με την έναρξη της φωτιάς προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και το 112 που καλούσε τους πολίτες να είναι σε ετοιμότητα.

Φωτιά στα Γλυκά Νερά- Drone

Στα πλάνα του βίντεο που παρουσίασε το Mega απεικονίζεται ένας άντρας να απομακρύνεται από το σημείο τρέχοντας, ενώ είχε ήδη ξεσπάσει η φωτιά, και να μπαίνει μέσα στο βαν, το οποίο στη συνέχεια αποχωρεί από την περιοχή.

Αυτό είναι το drone στρατιωτικού τύπου που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά – Συνελήφθη ο χειριστής του

Από ένα drone στρατιωτικού τύπου φέρεται να προκλήθηκε η φωτιά στα Γλυκά Νερά, στον Υμηττό, που κινητοποίησε πολύ μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα.

Το UAV που φαίνεται στην φωτογραφία να έχει καταπέσει στο έδαφος, είναι στρατιωτικού τύπου και κατασκευάζεται από ιδιωτική εταιρεία – με έδρα τα Γλυκά Νερά – και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς και ρίψης μικρών ρουκετών. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, ο ελληνικός στρατός δεν χρησιμοποιεί τέτοιου είδους drone.

Για τη φωτιά έχουν προσαχθεί τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων ο ένας φέρεται να είναι ο χειριστής του drone. Η προσαγωγή του χειριστή μετατράπηκε σε σύλληψη και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, συνελήφθη  στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκά νερά Αττικής, ενώ επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 4.675 ευρώ.

Τα τέσσερα άτομα χειριζόταν ένα drone το οποίο- για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο- έπεσε σε δασώδη έκταση με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά. Μάλιστα, την ώρα που μετέβαιναν στο σημείο οι αστυνομικοί, εντόπισαν αυτά τα τέσσερα άτομα που έφευγαν γρήγορα από την περιοχή.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για εργαζόμενους της εταιρείας που πήγαν με βανάκι να πετάξουν το drone, κάνοντας δοκιμαστική πτήση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα