Thumbnail
Συνελήφθη 24χρονος για πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία

Αστυνομική έρευνα που έγινε μετά από καταγγελία για άγνωστο που πρόσφερε προς διαμοιρασμό μέσω διαδικτύου φωτογραφίες και βίντεο με πορνογραφικό υλικό γυναικών, οι αρχές ταυτοποίησαν 22 ανήλικα και 2 ενήλικα θύματα, που απεικονίζονταν χωρίς τη συγκατάθεσή τους, και τον φερόμενο δράστη.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε σε περιοχή της Αττικής έναν 24χρονο, ο οποίος πλέον κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία, μέσω διαδικτύου.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε την Δευτέρα σε περιοχή της Αττικής, έναν 24χρονο ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία, μέσω διαδικτύου.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, άγνωστος είχε πρόσφορο προς διαμοιρασμό μέσω διαδικτύου μεγάλο όγκο φωτογραφιών και βίντεο με πορνογραφικό υλικό γυναικών. Ακολούθησε διαδικτυακή έρευνα και ψηφιακή ανάλυση, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν 22 ανήλικα και 2 ενήλικα θύματα που απεικονίζονταν στο υλικό, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η συνέχιση της αυτεπάγγελτης αστυνομικής προανάκρισης, ενώ κατά την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε η εμπλοκή του 24χρονου στην υπόθεση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, των οποίων ο 24χρονος ήταν κύριος και αποκλειστικός χρήστης. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, από την εργαστηριακή εξέταση των οποίων προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου.

Στο πλαίσιο αυτό, από τον αρμόδιο Ανακριτή εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, με το οποίο και συνελήφθη ο 24χρονος και οδηγήθηκε ενώπιόν του.

Από την ΕΛΑΣ υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188

• Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

• Μέσω twitter: @CyberAlertGR

• Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου

• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

matia_1.jpg
Έρευνα: Ανακαλύφτηκε ένα νέο σπάνιο χρώμα ματιών που έχει μόνο το 1% του πληθυσμού
Ενώ ορισμένα χρώματα ματιών είναι πιο συνηθισμένα, άλλα μπορεί να είναι πολύ σπάνια και εντοπίζονται μόνο σε ένα μικρό αριθμό ανθρώπων
Έρευνα: Ανακαλύφτηκε ένα νέο σπάνιο χρώμα ματιών που έχει μόνο το 1% του πληθυσμού