Την υποχρέωση να εντάξουν δωδεκάμηνα σταθερά τιμολόγια ρεύματος στο «καλάθι» προϊόντων τους οι εταιρείες προμήθειας θέσπισε η Κομισιόν, με την τροποποίηση της κοινοτικής οδηγίας σχετικά με τον σχεδιασμό της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Οπως δήλωσε ο ενεργειακός επιθεωρητής Βαγγέλης Πάνος στο Open, υπάρχει ήδη αυξητική τάση των τιμών από τα τέλη Μαΐου μέχρι και σήμερα λόγω αύξηση της ζήτησης.
«Από τη στιγμή που έχουμε και πάρα πολύ θερμό καλοκαίρι και μεγάλη χρήση των κλιματιστικών, φαίνεται ότι αυτή η αυξητική τάση θα συνεχιστεί και τον Αύγουστο», πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε ότι «είναι πολύ πιθανόν, με την ολοκλήρωση του καλοκαιριού, αν δεν υπάρχει κάποιος άλλος εξωγενής παράγοντας, να υπάρξει μία αποκλιμάκωση των τιμών από Σεπτέμβρη και μετά».
Ανάλογα με τον πάροχο, τον Ιούνιο σημειώθηκαν αυξήσεις από 15% έως και 65% στα προγράμματα των πράσινων τιμολογίων, τόνισε ο κ. Πάνος.
Ποιο τιμολόγιο συμφέρει
Ερωτηθείς, αυτή τη στιγμή ποιο τιμολόγιο συμφέρει, είπε: «Υπάρχουν σε κάποιος παρόχους μπλε τιμολόγια τα οποία έχουν κάτω από 10 λεπτά την κιλοβατώρα, με διάρκεια έξι μήνες».
Μάλιστα, όπως επεσήμανε, καταγράφεται μεγάλη μετακίνηση των καταναλωτών προς τα μπλε τιμολόγια.
Αμέσως επόμενη επιλογή είναι το κίτρινο τιμολόγιο, ενώ το πράσινο έχει την υψηλότερη τιμή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ