e-ΕΦΚΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις
Μάθετε με πόσους τρόπους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα του καρπουζιού

Πέρα από το δύσκολο κόψιμο, το καρπούζι έχει ένα τεράστιο… ταλέντο. Σε δυσκολεύει πάντα να χωρέσεις τη φλούδα στον κάδο σκουπιδιών. Και ενώ δεν μπορούμε να βοηθήσουμε με το κόψιμο του, μπορούμε να σε βοηθήσουμε με τη φλούδα, ώστε να μην την πετάξεις.

Η φλούδα του καρπουζιού, όπως και όλων των φρούτων, είναι γεμάτη με φυτικές ίνες. Ακόμη, ο φλοιός του περιέχει κιτρουλλίνη, ένα αμινοξύ με αντιοξειδωτικές ικανότητες. Το ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με έρευνα ο φλοιός έχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ικανότητες από τη σάρκα του φρούτου.

Επειδή όμως η φλούδα του δεν είναι και τόσο δελεαστική προς κατανάλωση, έχουμε μερικές ιδέες για να μπορέσεις να τη μεταμορφώσεις και να μπορέσεις να την απολαύσεις.

Κάνε παγάκια

Κόψε τη φλούδα σε μικρά κομμάτια και βάλ’ τα στο μπλέντερ. Ύστερα βάλε τον πολτό μέσα σε μια παγοθήκη. Τα παγάκια αυτά θα είναι ιδανικά για να τα προσθέσεις μέσα στο smoothie σου!

Φτιάξε πίκλες

Όπως μπορείς να μεταμορφώσεις οποιοδήποτε λαχανικό σε πίκλα, έτσι μπορείς να κάνεις και με τη φλούδα! Μάλιστα η ιδέα αυτή έχει ρίζες στην αφροαμερικάνικη κουλτούρα και η συνταγή της εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ένα από τα πρώτα βιβλία με συνταγές αυτής της κουλτούρας, το 1881.

Για να μεταμορφώσεις τη φλούδα σε πίκλες, αφαίρεσε το πράσινο κομμάτι, και κράτησε το λευκό, μαζί με λίγη σάρκα για επιπλέον γεύση. Θα ξεκινήσεις με την παρασκευή της άλμης. Θα σιγοβράσεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό, ζάχαρη και αλάτι και θα ανακατεύεις μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Στη συνέχεια πρόσθεσε στο νερό μπαχαρικά όπως κανέλα και γαρύφαλλο. Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις και τζίντζερ και πιπέρι. Όταν το νερό αρχίσει και βράζει προσθέτεις τις φλούδες του καρπουζιού, έως ότου να μαλακώσουν. Τότε βγάζεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνεις το νερό να κρυώσει για περίπου μισή ώρα.

Όταν κρυώσει, βάλε τις φλούδες μαζί με την άλμη σε γυάλινα βαζάκια. Μπορείς να τα αποθηκεύσεις έως και δύο εβδομάδες.

Λιμπίζεσαι ζαχαρωτά;

Θα χρειαστείς το λευκό κομμάτι της φλούδας μαζί με λίγη από τη σάρκα. Κόψε μικρά κομμάτια. Στα 800 γρ. καρπούζι θα χρειαστείς 200 γρ. ζάχαρη, με την οποία θα μαρινάρεις τη φλούδα και θα τα αφήσεις για τουλάχιστον 4 ώρες. Στη συνέχεια, θα βράσεις τα κομμένα κομματάκια σε ένα τηγανάκι, για περίπου δέκα λεπτά. Αφού τα στραγγίξεις, θα τα βάλεις στον φούρνο, στον αέρα, στους 80°C, για 2 ώρες, για να αποξηραθούν. Ύστερα αν θέλεις, επικάλυψε τα με ζάχαρη!

Κάνε stir fry

Την επόμενη φορά που θα αγοράσεις καρπούζι, βάλε και στο καλάθι σου όλα τα υλικά για το τέλειo, κινέζικο πιάτο. Η ελληνική του σημασία είναι τηγάνισμα με ανακάτεμα. Τηγανίζεις όλα σου τα υλικά σε ένα γουόκ με πολύ καυτό λάδι και τα συνοδεύεις είτε με noodles είτε με ρύζι! Ειδικά αν βάλεις και ανανά με τη φλούδα του καρπουζιού θα έχεις το ιδανικό εξωτικό πιάτο.

Πηγή: loveyourselfmagazine.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lipos_0.jpg
8 τροφές που «καίνε» το λίπος της κοιλιάς και μειώνουν το βάρος
Για όσους επιθυμούν να αδυνατίσουν «με ασφάλεια», αυτές είναι ορισμένες τροφές που μπορεί να βοηθήσουν στην καύση του λίπους της κοιλιάς
8 τροφές που «καίνε» το λίπος της κοιλιάς και μειώνουν το βάρος
egkefalos.jpg
Αυτισμός: Ποιος είναι ο παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου;
Σύμφωνα με τη μελέτη, κοινοί ατμοσφαιρικοί ρύποι, όπως τα μικροσωματίδια και τα οξείδια του αζώτου, μπορούν να πυροδοτήσουν πολύπλοκους βιολογικούς...
Αυτισμός: Ποιος είναι ο παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου;
arxaia_ellada
Οι βωμολοχίες των αρχαίων Ελλήνων: Γυναικοπίπης, Ηδονοθήκη, Εύπυγος, Μυζούρις κα
Δείτε μερικές λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες όταν ήθελαν να μειώσουν κάποιον
Οι βωμολοχίες των αρχαίων Ελλήνων: Γυναικοπίπης, Ηδονοθήκη, Εύπυγος, Μυζούρις κα