Τεχνητή Νοημοσύνη: Μάστιγα οι εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών
Η χρήση εφαρμογών ΤΝ για τη δημιουργία ή την τροποποίηση υλικού σεξουαλικής παιδικής πορνογραφίας αυξάνει επίσης «την ποσότητα του παράνομου υλικού που κυκλοφορεί και περιπλέκει την αναγνώριση των θυμάτων καθώς και των δραστών»

Πληθαίνουν οι εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που δημιουργούνται με μέσα Τεχνητής Νοημοσύνης, περιπλέκοντας τον εντοπισμό θυμάτων και δραστών.

Αναλυτικότερα, εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που δημιουργούνται με τη χρήση εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) πληθαίνουν, καθιστώντας ολοένα και πιο δύσκολο τον εντοπισμό των θυμάτων και των δραστών, προειδοποίησε η Europol.

«Ο όγκος των αυτόματα κατασκευασμένων εικόνων σεξουαλικού υλικού αποτελεί πλέον ένα σημαντικό και αυξανόμενο μέρος του υλικού σεξουαλικής παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο» και «αναμένεται να εξαπλωθεί περαιτέρω στο εγγύς μέλλον», υπογραμμίζει σε έκθεσή της η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία που εδρεύει στη Χάγη.

Ακόμη και σε περιπτώσεις όπου το περιεχόμενο είναι εξ ολοκλήρου δημιούργημα Τεχνητής Νοημοσύνης και δεν απεικονίζονται πραγματικά θύματα, το υλικό παιδικής πορνογραφίας που δημιουργείται από την ΤΝ εξακολουθεί να συμβάλλει στην εξαντικειμενοποίηση και σεξουαλικοποίηση παιδιών, τόνισε η Europol.

Η χρήση εφαρμογών ΤΝ για τη δημιουργία ή την τροποποίηση υλικού σεξουαλικής παιδικής πορνογραφίας αυξάνει επίσης «την ποσότητα του παράνομου υλικού που κυκλοφορεί και περιπλέκει την αναγνώριση των θυμάτων καθώς και των δραστών».

Η έλευση εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τη χρήση των εφαρμογών αυτών για κακόβουλους σκοπούς, ιδιαίτερα μέσω της δημιουργίας «deepfakes» – εικόνων και βίντεο που δημιουργούνται στον υπολογιστή.

Περισσότερα από 300 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα διαδικτυακής σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης κάθε χρόνο, δήλωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου τον Μάιο.

Τα αδικήματα κυμαίνονται από εκβιασμό που στοχεύει εφήβους μετά τη μετάδοση στο διαδίκτυο σεξουαλικής φύσης φωτογραφιών και βίντεο (“sextorsion”), μέχρι τον καταχρηστικό τρόπο χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης για τη δημιουργία πλαστών βίντεο και εικόνων, σύμφωνα με ερευνητές.

Εκτός από τη δημιουργία σκληρά άσεμνων εικόνων ανηλίκων, οι εγκληματίες χρησιμοποιούν την ΤΝ για να διαπράξουν μια σειρά από εγκλήματα που κυμαίνονται από διαδικτυακή απάτη έως κυβερνοεπιθέσεις, αναφέρει επίσης το 37σελιδο έγγραφο της Europol, το οποίο χαρτογραφεί τις διαδικτυακές απειλές που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ευρώπη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ασύλληπτο! Νέα δίωξη σε βάρος του Γιώργου Καββαδία - Στο στόχαστρο η ελευθερία της έκφρασης
"Νέο κρεσέντο αυταρχισμού από τον ΔΙΔΕ Πειραιά που και στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών αδιάκοπα επιχειρεί να καταστείλει κάθε ελευθερία...
Ασύλληπτο! Νέα δίωξη σε βάρος του Γιώργου Καββαδία - Στο στόχαστρο η ελευθερία της έκφρασης
DYPA 2025
ΔΥΠΑ: 1.000 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους- Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση
Στις 2.000 αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στο πρόγραμμα απασχόλησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
ΔΥΠΑ: 1.000 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους- Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση
ολυμπιαδα
Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια η εθνική ομάδα νέων στην Αγγλία
Οι επόμενες διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν, το 2025 στην Αυστραλία, το 2026 στην Κίνα, και το 2027, στην Ουγγαρία
Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια η εθνική ομάδα νέων στην Αγγλία