Παιδί στην παραλία
Για ασφαλές παιχνίδι κάτω από τον ήλιο δεν αρκεί μόνο το αντηλιακό!

Ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού και ανεμελιάς στην παιδική χαρά, την παραλία, την κατασκήνωση… Τώρα το καλοκαίρι, οι μικροί πρωταγωνιστές της ζωής σας περνάνε πολύ περισσότερο χρόνο εκτός σπιτιού, κάτω από τον καυτό ήλιο. Και μπορεί ως γονείς να έχετε κάνει το αντηλιακό σχεδόν προέκταση του χεριού σας, τι γίνεται όμως με την προστασία των μικρών παιδικών ματιών;

Πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν τους κινδύνους που κρύβει η υπεριώδης ακτινοβολία για το ευαίσθητο οπτικό σύστημα των παιδιών. Καθώς η υγεία και η ευημερία των παιδιών είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητά σας, πάμε να δούμε για ποιους λόγους χρειάζεται να επενδύσετε σε παιδικά γυαλιά ηλίου.

3+1 λόγοι που τα παιδιά χρειάζονται γυαλιά ηλίου

  1. Τα παιδιά έχουν λιγότερη χρωστική στην ίριδα των ματιών τους, γεγονός που καθιστά την υπεριώδη ακτινοβολία ακόμη πιο επικίνδυνη γι' αυτά.
  2. Από την ηλικία των 6-12 μηνών όπου τα βρέφη μπορούν να εκτεθούν περισσότερο στον ήλιο μπορούν να αρχίσουν να φορούν γυαλιά ηλίου.
  3. Επιπλέον, μέχρι την ηλικία των 18 ετών τα μάτια τους συνεχίζουν να αναπτύσσονται και σύμφωνα με έρευνες, τα παιδικά μάτια θα έχουν εκτεθεί περίπου στο μισό της συνολικής ακτινοβολίας που δέχεται ένας μέσος άνθρωπος καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του.
  4. Είναι γνωστό ότι διάφορες οφθαλμικές παθήσεις, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που μπορεί να εμφανιστούν αργότερα στη ζωή, οφείλονται στη συσσωρευμένη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Για τον λόγο αυτό, η προστασία των ματιών θα πρέπει να ξεκινά από νεαρή ηλικία, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης αυτών των παθήσεων.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των καλών γυαλιών ηλίου για παιδιά;

Τώρα που συμφωνήσαμε ότι τα παιδιά χρειάζονται γυαλιά ηλίου, ας δούμε τι πρέπει να προσέξουμε όταν τα αγοράζουμε.

UV Προστασία 100%
Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να προσφέρουν πλήρη προστασία από τις UV ακτίνες. Δεν είναι απλά για να φαίνονται cool στην παραλία – είναι σαν τους σωματοφύλακες των ματιών τους!

Ανθεκτικότητα
Τα παιδιά είναι εξαιρετικοί καλλιτέχνες στο να καταστρέφουν τα πράγματα τους. Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να είναι κατασκευασμένα από υλικά που αντέχουν στα πεσίματα τα τραβήγματα και τα… πειράματα που θα υποστούν.

Ασφάλεια και Άνεση
Ο σκελετός πρέπει να είναι ασφαλής και να μην έχει αιχμηρά σημεία. Επιπλέον, τα γυαλιά πρέπει να κάθονται άνετα στο πρόσωπο των παιδιών, χωρίς να τα πιέζουν ή να γλιστράνε κάθε δύο λεπτά.

Φακοί Polarized
Οι polarized φακοί μειώνουν τις αντανακλάσεις από επιφάνειες όπως το νερό και η άμμος.

Διασκεδαστικά Σχέδια
Ας είμαστε ρεαλιστές. Αν τα γυαλιά ηλίου δεν είναι χαριτωμένα και πολύχρωμα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξουν στο κάτω μέρος της τσάντας σας. Επιλέξτε επομένως σχέδια που θα λατρέψουν τα παιδιά σας ή ακόμη καλύτερα δώστε τους τη δυνατότητα να τα διαλέξουν μόνα τους!

 Πηγή: dnews.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 12/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apple
Έρχεται νέο χαρακτηριστικό της Apple που θα αλλάξει τα πάντα στη φωτογραφία μέσω κινητού
Το νέο χαρακτηριστικό της Apple που θα αλλάξει τα πάντα στη φωτογραφία μέσω κινητού – Τι είναι το μεταβλητό διάφραγμα
Έρχεται νέο χαρακτηριστικό της Apple που θα αλλάξει τα πάντα στη φωτογραφία μέσω κινητού