Nokia
Ποια smartphones; Τα «ανόητα» κινητά κάνουν δυναμική επιστροφή

Στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας έρχεται δυναμικά στο προσκήνιο μία κατηγορία κινητών τηλεφώνων, που είναι σκόπιμα χωρίς κανένα «έξυπνο» χαρακτηριστικό. Αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη αντιπροσωπεύουν περίπου το 2% με 5% των πωλήσεων, αλλά η ζήτηση για αυτά αυξάνεται συνεχώς.

Γιατί; Γιατί δίνουν στον χρήστη την ευκαιρία να επιστρέψει σε μία εποχή, που η συσκευή του κινητού τηλεφώνου του έκλεβε πολύ λιγότερο χρόνο από τη ζωή του. Δεν έμπαινε στον πειρασμό να σκρολάρει επί ώρες στα social media, να κάνει αναζητήσεις για αγορές ή να τσεκάρει τον εταιρικό λογιαρασμό των email. Όλα αυτά γίνονταν μόνο όταν βρισκόταν μπροστά σε υπολογιστή και όχι καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως συμβαίνει σήμερα με τα smartphones.

Τα κλασικά Nokia

Το 2016 η φινλανδική HMD αγόρασε τα δικαιώματα για να λανσάρει εκ νέου στην αγορά μοντέλα κινητών της Nokia, που κάποτε κυριαρχούσαν στην αγορά. Σήμερα οι πωλήσεις της ανέρχονται σε «δεκάδες χιλιάδες κάθε μήνα» στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Economist.

Τον Μάιο επανέφερε το Nokia 3210 – ένα κινητό που είχαν πιάσει στα χέρια τους οι περισσότεροι millenials της Ευρώπης, στα χρόνια της εφηβείας τους. Είναι πανομοιότυπο με το αρχικό μοντέλο και έχει ακόμη και τα ίδια παιχνίδια, με το κλασικό Φιδάκι να κλέβει την παράσταση.

Και η αξία του «ανόητου» κινητού

Τι εξηγεί την απήχηση των «ανόητων» τηλεφώνων; Το άγχος που προκαλούσαν τα έξυπνα κινητά. Ειδικά η συνεχής πρόσβαση στα social media μέσω αυτών έχει σοβαρότατο αντίκτυπο στην ψυχική υγεία εφήβων και νέων, όπως έχουν αποκαλύψει έρευνες. Για αυτό και το Eton, όπως αναφέρει ο Economist, αποφάσισε να απαγορεύσει στους φοιτητές του από τη νέα σχολική χρονιά να έχουν μαζί τους smartphones, υποσχόμενο να τους προμηθεύσει όλους με τα λεγόμενα future phones της Nokia.

Αλλά και αρκετοί χρήστες της ηλικιακής ομάδας 35 -55 ετών επιλέγουν τη στροφή σε απλές συσκευές, θέλοντας να απαλλαγούν από το άγχος που τους προκαλούσαν τα smartphones, τα οποία και είχαν μετατραπεί σε εργαλείο δουλειάς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα