plevrotous
Τα μανιτάρια μπορούν να παραμείνουν φρέσκα για διπλάσιο χρόνο με αυτές τις συμβουλές από ειδικό

Όπως πολλά ευάλωτα τρόφιμα, έτσι και τα μανιτάρια μπορούν γρήγορα να χάσουν τη φρεσκάδα τους, εάν δεν αποθηκευτούν σωστά. Ευτυχώς, με μερικά απλά κόλπα, μπορείτε να τα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση για μεγαλύτερο διάστημα.

Τα μανιτάρια, με τη γήινη γεύση τους και τις πολυάριθμες χρήσεις τους στη μαγειρική, είναι ένα αγαπημένο συστατικό στις κουζίνες όλου του κόσμου. Ωστόσο, όπως και πολλά ευάλωτα τρόφιμα, μπορούν γρήγορα να χάσουν τη φρεσκάδα τους και να αλλοιωθούν, εάν δεν αποθηκευτούν σωστά.

Πώς να διατηρήσετε τα μανιτάρια φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα

Η Natasha Blythe, ειδικός υγιεινής τροφίμων στην High Speed Training, μοιράστηκε μερικά απλά, αλλά αποτελεσματικά, κόλπα για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των μανιταριών και να τα διατηρείτε φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα.

Σύμφωνα με τη Blythe, τα μανιτάρια συχνά αναπτύσσουν μια χαρακτηριστική λιπαρή υφή καθώς αρχίζουν να χαλάνε, με αποτέλεσμα να είναι ακατάλληλα για κατανάλωση. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα, η ειδικός συνιστά να ακολουθήσετε μερικές βασικές μεθόδους αποθήκευσης.

«Πρώτον, βγάλτε τα μανιτάρια από τη συσκευασία τους», συμβουλεύει. Ενώ μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, η αποθήκευση των μανιταριών στην αρχική τους πλαστική συσκευασία ή με μεμβράνη μπορεί στην πραγματικότητα να επιταχύνει την αλλοίωσή τους. Το πλαστικό παγιδεύει την υγρασία, με αποτέλεσμα τα μανιτάρια να αποχρωματιστούν και να μαλακώσουν πολύ πιο γρήγορα.

Η Blythe προτείνει να μεταφέρετε τα μανιτάρια σε χάρτινη σακούλα. Αυτή η απλή αλλαγή επιτρέπει στην υγρασία να διαφύγει, παρατείνοντας τη φρεσκάδα των μανιταριών και αποτρέποντας την αλλοίωσή τους.

Εναλλακτικά, τα μανιτάρια μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα μπολ στρωμένο με χαρτοπετσέτες και με ένα επιπλέον φύλλο χαρτοπετσέτας να καλύπτει την κορυφή τους. Αυτή η διάταξη επιτρέπει στα μανιτάρια να “αναπνέουν” ενώ παράλληλα απορροφά την περίσσεια υγρασίας που απελευθερώνεται στον αέρα.

Η Blythe τονίζει τη σημασία της κατανάλωσης των μανιταριών εντός 5 ημερών από την αγορά τους για βέλτιστη φρεσκάδα. Ωστόσο, με τις σωστές μεθόδους αποθήκευσης, επισημαίνει ότι τα μανιτάρια μπορούν να διαρκέσουν για διπλάσιο χρονικό διάστημα, επιτρέποντας στους καταναλωτές να ελαχιστοποιήσουν τη σπατάλη τροφίμων και να μεγιστοποιήσουν τη διάρκεια ζωής των υλικών στην κουζίνα τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα