shein_temu
Η Shein μηνύει την Temu - «Αντιγράφει και πουλάει φθηνά, χάνοντας χρήματα»

Ο κινεζικός γίγαντας γρήγορης μόδας Shein μηνύει τη βασική του αντίπαλο, Temu, ισχυριζόμενος ότι έκλεψε τα σχέδιά του και έχτισε μια αυτοκρατορία βασιζόμενη στην παραποίηση, την παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και την απάτη.

Η αγωγή, που κατατέθηκε τη Δευτέρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, έρχεται την ώρα που η ίδια η Shein αποκρούει παρόμοιες κατηγορίες από brands όπως η Levi Strauss και η H&M.

Στην αγωγή της, η Shein ισχυρίζεται ότι η Temu, που ανήκει στην PDD Holdings, «μεταμφιέζεται» σε νόμιμη διαδικτυακή αγορά, επειδή ενθαρρύνει τους πωλητές της να κλέβουν σχέδια άλλων εμπορικών σημάτων και στη συνέχεια τους εμποδίζει να αφαιρέσουν προϊόντα από την πλατφόρμα, ακόμη και όταν έχουν παραδεχτεί την παράβαση.

«Η Temu καλεί τους Αμερικανούς καταναλωτές να κατεβάσουν και να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή της για κινητά υποσχόμενη εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Ωστόσο, η Temu δεν κερδίζει από την πώληση αυτών των προϊόντων, τα οποία τιμολογούνται τόσο χαμηλά που η εταιρεία πρέπει να επιδοτεί κάθε πώληση, χάνοντας χρήματα από κάθε συναλλαγή», αναφέρεται στην καταγγελία.

«Μόνο ενθαρρύνοντας τους πωλητές της να παραβιάζουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας άλλων και να πωλούν πλαστά ή υποβαθμισμένα προϊόντα μπορεί η Temu να ελπίζει ότι θα ελαχιστοποιήσει τις τεράστιες απώλειες», προστίθεται στην αγωγή.

«Με όρους μαφίας» η Shein, λέει η Temu

Shein και Temu έχουν κατακτήσει τον κλάδο του λιανικού εμπορίου με τα εξαιρετικά χαμηλής τιμής προϊόντα τους και την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται στις τάσεις πολύ ταχύτερα από τους ανταγωνιστές τους. Στην πορεία, οι δύο εταιρείες έχουν συγκεντρώσει ένα βουνό από επικρίσεις σχετικά με τις εργασιακές πρακτικές τους, τις διασυνδέσεις τους με την κινεζική κυβέρνηση και την υποτιθέμενη χρήση σχεδίων άλλων εταιρειών.

Καθώς οι δύο εταιρείες διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και κατηγορούν η μία την άλλη για μια σειρά θεμάτων. Πέρυσι, η Temu μήνυσε τη Shein για θέματα πνευματικών δικαιωμάτων, με τον ισχυρισμό ότι λειτουργεί με όρους... μαφίας, «εκφοβίζοντας τους προμηθευτές», προκειμένου να εξασφαλίσουν συμφωνίες αποκλειστικότητας.

Στην καταγγελία της η Shein καταλογίζει στην Temu «θρασύτατη» παράνομη συμπεριφορά. Αναφέρει ότι τουλάχιστον ένας από τους υπαλλήλους της Temu έκλεψε «πολύτιμα εμπορικά μυστικά» αναφορικά με τα προϊόντα της Shein με τις καλύτερες πωλήσεις, μαζί με πληροφορίες εσωτερικής τιμολόγησης.

«Η Temu στη συνέχεια κατεύθυνε τους πωλητές της να αντιγράψουν αυτά (και άλλα) προϊόντα της Shein και να πουλήσουν τις απομιμήσεις», αναφέρει η καταγγελία.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άδωνις Γεωργιάδης
Προκλητικός ο Γεωργιάδης για Πεντέλη: «Όση σχέση είχαν οι διαμαρτυρόμενοι με την περιοχή, έχω εγώ με την Γροιλανδία»
«Σας διαβεβαιώ ότι όση σχέση είχαν αυτοί οι διαμαρτυρόμενοι με την περιοχή έχω εγώ με την Γροιλανδία» - Η προκλητική δήλωση Γεωργιάδη
Προκλητικός ο Γεωργιάδης για Πεντέλη: «Όση σχέση είχαν οι διαμαρτυρόμενοι με την περιοχή, έχω εγώ με την Γροιλανδία»