avokanto
Πώς θα ωριμάσει το αβοκάντο πιο γρήγορα δίπλα σε ένα φρούτο που τρώμε καθημερινά

Τα οφέλη που χαρίζουν στην Υγεία σου οφείλονται στα υγιή λιπαρά (μονοακόρεστα λιπαρά, πολυακόρεστα λιπαρά όπως Ω-3 και Ω-6), στις βιταμίνες (Βιταμίνη Κ, βιταμίνη Ε, Βιταμίνη C), στα αντιοξειδωτικά, στα μέταλλα (όπως κάλιο και μαγνήσιο) και τις φυτικές ίνες που περιέχει η σάρκα του.

Από αυτά τα λίγα, καταλαβαίνεις πόσο θρεπτικό είναι ένα αβοκάντο για τον οργανισμό σου, το οποίο όμως μέχρι να ωριμάσει ώστε να μπορέσεις να το καταναλώσεις, θέλει τον χρόνο του. Με κάποιους πρόχειρους μαθηματικούς υπολογισμούς στο μυαλό μου, ξέρω πως αν επιχειρήσεις να μην το καταναλώσεις την ημέρα που πρέπει, είτε θα είναι άγουρο είτε μισοσαπισμένο. Μια μπανάνα, πάντως, θα βοηθήσει να ωριμάσει πιο γρήγορα.

Πώς θα το κάνεις να ωριμάσει πιο γρήγορα δίπλα σε ένα φρούτο που τρως (σχεδόν) καθημερινά

Πώς μια μπανάνα, λοιπόν, θα βοηθήσει ένα αβοκάντο να ωριμάσει πιο γρήγορα; Οι μπανάνες εκπέμπουν αιθυλένιο, ένα φυσικό αέριο που επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης των φρούτων, συμπεριλαμβανομένου και του αβοκάντο.

Οδηγίες:

  • Βάλε το αβοκάντο σε μια χάρτινη σακούλα.
  • Τοποθέτησε μαζί με το αβοκάντο και τη μπανάνα. Μέσα στη χάρτινη σακούλα εννοείται.
  • Η χάρτινη σακούλα θα συγκρατήσει το αιθυλένιο που εκπέμπεται από την μπανάνα και θα επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης του αβoκάντο.
  • Κλείσε καλά τη σακούλα. Δίπλωσε το πάνω μέρος της για να διατηρηθεί το αιθυλένιο στο εσωτερικό της και κατ’ επέκταση κοντά στο αβοκάντο.
  • Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσεις πλαστική σακούλα, καθώς ενδέχεται να δημιουργήσει εσωτερική υγρασία και να προκαλέσει την εμφάνιση μούχλας.

 

  • Extra info: Να ελέγχεις σε καθημερινή βάση το αβoκάντο για να δεις αν έχει ωριμάσει. Η διαδικασία αυτή συνήθως διαρκεί 1-3 ημέρες, ανάλογα με την αρχική ωριμότητα του αβοκάντο, το πόσο άγουρο ή ώριμο ήταν δηλαδή όταν το αγόρασες από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο.

 
Πηγή: ladylike.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 9/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα