διακοπές
Αναλυτικά, τα προγράμματα για το 2024

Αύριο, 5 Σεπτεμβρίου, αρχίζει η διανομή των αδιάθετων δελτίων του ΟΠΕΚΑ για τα προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού, εκδρομών και θεάτρου. Η ισχύς των δελτίων θα διαρκέσει έως τις 30 Μαΐου 2025.

Η αναδιανομή θα πραγματοποιηθεί με σειρά προτεραιότητας στα ΚΕΠ και μέχρι εξαντλήσεως των δελτίων, με 39.693 αδιάθετα δελτία για τον Κοινωνικό Τουρισμό, 2.824 για τον Ιαματικό Τουρισμό, 5.372 για Εκδρομικό Τουρισμό και 19.763 για τα Θέατρα.

Επιπλέον, θα ξεκινήσουν δύο ακόμη προγράμματα, που αφορούν τις παιδικές κατασκηνώσεις και τη χορήγηση ποσού από 1.000 έως 700 ευρώ σε μητέρες αγρότισσες με τρία ή περισσότερα παιδιά.

Ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 125.000, με τον προϋπολογισμό όλων των προγραμμάτων να ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στα ΚΕΠ της χώρας και στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.opeka.gr).

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε: «Στεκόμαστε ουσιαστικά στο πλευρό της αγροτικής οικογένειας, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, αλλά και την προσφορά της στην ελληνική περιφέρεια. Και φέτος υλοποιούμε μέσω του ΟΠΕΚΑ τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας με ετήσιο προϋπολογισμό 15 εκατομμυρίων ευρώ, που απευθύνονται σε χιλιάδες αγρότες και μέλη των οικογενειών τους, παρέχοντας ειδική μέριμνα για τη Βόρεια Εύβοια και τον Έβρο, με αυξημένο αριθμό διανυκτερεύσεων χωρίς επιβάρυνση για τους δικαιούχους.»

Σημαντικές αλλαγές αναμένονται στα προγράμματα. Για πρώτη φορά, το πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού περιλαμβάνει όλους τους δικαιούχους, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλισμένων αγροτών, ενώ στο πρόγραμμα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού στην Περιφερειακή ενότητα του Έβρου θα εφαρμόζονται ανάλογα πρότυπα με αυτά της Βόρειας Εύβοιας και των νησιών του Αιγαίου.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα επιλέξουν τον Έβρο θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν διακοπές μέχρι 11 ημέρες (10 διανυκτερεύσεις) με δωρεάν παροχές ως προς το κόστος διαμονής.

Αναλυτικά, τα προγράμματα για το 2024 περιλαμβάνουν:

– Κοινωνικός Τουρισμός: Παροχή διακοπών 6 ημερών (5 διανυκτερεύσεις) για 50.000 δικαιούχους από 10 Ιουλίου 2024 έως 30 Μαΐου 2025, χωρίς περιορισμούς στους δικαιούχους.

– Εκδρομές 4 ημερών για 12.500 δικαιούχους, με τη δυνατότητα εφαρμογής από 10 Ιουλίου 2024 έως 30 Μαΐου 2025.

– Παιδικές κατασκηνώσεις 16 ημερών για 1.500 παιδιά, με προτεραιότητα στα παιδιά με αναπηρία άνω του 50%.

– Χρηματικό βοήθημα από 1.000 έως 700 ευρώ σε 5.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες.

– Δωρεάν βιβλία σε 130.000 δικαιούχους, με συνολική αξία 20 ευρώ για κάθε δικαιούχο.

– Δωρεάν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις σε 32.500 δικαιούχους, επιδοτούμενα με ποσό μέχρι 15 ευρώ για την Κεντρική Σκηνή.

Η διαδικασία επιλογής σε περίπτωση υπεράριθμων αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης, με ενημέρωση των δικαιούχων μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ ή των ΚΕΠ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 4/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κουρέτας Μπέος
Δημήτρης Κουρέτας για Μπέο: «Απλά βρωμάς και σε σιχαίνονται»
Ο δήμαρχος αποκάλεσε τον περιφερειάρχη «νούμερο», «πολιτικό απατεώνα», «νεκροθάφτη ψαριών» και «πατρινιά», υπονομεύοντας την καταγωγή του από την...
Δημήτρης Κουρέτας για Μπέο: «Απλά βρωμάς και σε σιχαίνονται»
8e1b4-xlouketo-sxoleio.jpg.pagespeed.ic_.1eanpjwepb.jpg
Ατελείωτα τα «λουκέτα» σε σχολεία: Δεν θα ανοίξουν εφέτος 20 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στη Δυτ.Μακεδονία
Δείτε ποια σχολεία δεν θα ανοίξουν για τη νέα σχολική χρονιά
Ατελείωτα τα «λουκέτα» σε σχολεία: Δεν θα ανοίξουν εφέτος 20 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στη Δυτ.Μακεδονία