Σκύλος
Σας ακολουθεί παντού μέσα στο σπίτι ο σκύλος σας; Να γιατί

Κάθε φορά που σηκώνεστε από τον καναπέ, μια σκιά με μακριά και φουντωτή ουρά σας ακολουθεί.

Πάτε στο μπάνιο; Είναι κι αυτή εκεί. Πάτε στο υπνοδωμάτιο; Είναι κι αυτή εκεί. Πάτε στην κουζίνα; Προφανώς είναι κι αυτή εκεί. Γυρίζετε ξανά στο σαλόνι; Εννοείται πως αυτή η σκιά –πιο γρήγορη και από τη σκιά του Λούκι Λουκ- έρχεται και κάθεται δίπλα σας πριν καλά καλά καθίσετε εσείς.

Όπως έχετε πολύ σωστά καταλάβει, πρόκειται για τον αγαπημένο σας σκύλο, ο οποίος δεν χάνει την ευκαιρία να είναι συνέχεια δίπλα σας και να σας ακολουθεί παντού μέσα στο σπίτι.

Γιατί το κάνει αυτό; Ας δούμε τους συνηθέστερους λόγους.

Σας αγαπάει

Ο πρώτος και κυριότερος λόγος είναι η αγάπη. Οι σκύλοι δεν μπορούν να μιλήσουν αλλά μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με την γλώσσα του σώματός τους και την συμπεριφορά τους. Έτσι, λοιπόν, ο σκύλος σας σας ακολουθεί παντού μέσα στο σπίτι γιατί θέλει με κάποιον τρόπο να σας πει ότι σας αγαπάει. Και με το να είναι συνεχώς δίπλα σας, θεωρεί ότι σας προστατεύει, και προστασία γι’ αυτόν σημαίνει αγάπη. Εξάλλου, είστε η οικογένειά του και απολαμβάνει την συντροφιά σας ακόμα και όταν δεν έχετε την καλύτερη διάθεση.

Βαριέται

Φυσικά και οι σκύλοι βαριούνται. Οπότε, μη έχοντας κάτι καλύτερο να κάνουν, ακολουθούν τον κηδεμόνα τους μήπως συμβεί κάτι ενδιαφέρον. Είναι και λίγο κουτσομπόληδες – κακά τα ψέματα – όποτε είναι ανάγκη να ξέρουν κάθε τους κίνηση, πράγμα που θα τους απαλλάξει από την πλήξη που ίσως νιώθουν.

Περιμένει κάποια επιβράβευση

Όταν λέμε επιβράβευση, εννοούμε φαγητό, χάδια, αγκαλιές και καλά λόγια. Για παράδειγμα, όταν πηγαίνετε στην κουζίνα ο σκύλος σας σάς ακολουθεί γιατί ξέρει ότι όλο και κάτι θα τσιμπήσει. Ή όταν πηγαίνετε στο σαλόνι ξέρει ότι θα του πείτε να ανέβει να κάτσει δίπλα σας στον καναπέ για να τον χαϊδεύετε με τις ώρες. Ή αν απλά περιφέρεστε μέσα στο σπίτι και εκείνος είναι ένα βήμα πίσω σας ξέρει ότι θα του δώσετε σημασία και μπορεί να παίξετε με το αγαπημένο του παιχνίδι.

Κάτι περιμένουν από εσάς

Μήπως έχετε καθυστερήσει να πάτε βόλτα τον καλύτερό σας φίλο; Ή μήπως έχετε καθυστερήσει να του βάλετε να φάει; Ένας ακόμα λόγος, λοιπόν, που μπορεί ο σκύλος σας να σας ακολουθεί είναι γιατί κάτι περιμένει από εσάς. Κάτι έχετε ξεχάσει και προσπαθεί να σας το θυμίσει. Κάτι έχετε αργήσει να κάνετε και θέλει να σας πει να το κάνετε έγκαιρα. Εξάλλου, δεν μπορεί να το εκφράσει με άλλον τρόπο και θεωρεί ότι με το να γίνει η σκιά σας, θα σας κάνει επιτέλους να καταλάβετε αυτό που θέλει.

Φοβάται ή είναι αγχωμένος

Υπάρχει περίπτωση ο σκύλος σας να φοβήθηκε ή να αγχώθηκε με κάτι που συνέβη. Ίσως κάποια αλλαγή, ένας δυνατός θόρυβος ή οτιδήποτε άλλο, να διατάραξε την ησυχία του – και κυριολεκτικά και μεταφορικά – οπότε να θέλει να είναι συνεχώς κοντά σας για να αισθάνεται ασφάλεια. Μην τον αποπάρετε. Προσπαθήστε απλά να καταλάβετε τι έχει συμβεί και ο φουντωτός σας φίλος απέκτησε αυτή την συμπεριφορά ξαφνικά.

Είναι μια φυσική συμπεριφορά

Το να σας ακολουθεί και σας παρακολουθεί ο σκύλος σας είναι μέρος της φυσικής κοινωνικής συμπεριφοράς του. Μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία για να καταφέρει να διατηρήσει μια καλή σχέση μαζί σας και για να την κάνει ακόμα πιο δυνατή. Είναι ο δικός του τρόπος να παραμένετε «ενωμένοι». Επειδή σας εμπιστεύεται και νιώθει ασφάλεια μαζί σας προσπαθεί και να βρίσκεται όσο το δυνατόν περισσότερο κοντά σας. Με αυτόν τον τρόπο απαλλάσσεται από οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα και νιώθει απέραντη ευτυχία, αφού είναι μαζί με τον άνθρωπο που αγαπάει περισσότερο στον κόσμο.

Είναι κακό να σας ακολουθεί ο σκύλος σας;

Όχι, δεν είναι κακό να σας ακολουθεί ο σκύλος σας παντού μέσα στο σπίτι. Το κάνει από αγάπη και από λίγη περιέργεια. Ωστόσο, αν θεωρείτε ότι απέκτησε αυτή τη συμπεριφορά ξαφνικά και γιατί νιώθει άσχημα συναισθήματα, τότε θα πρέπει να διερευνήσετε την «πηγή του κακού». Διαφορετικά, απολαύστε την τετράποδη σκιά σας και δώστε του την προσοχή που επιθυμεί.

Πηγή: topetmou.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παιδιά
Ποιο πασίγνωστο τρόφιμο μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να ψηλώσουν
Aόμα και αν δεν είναι επιθυμία σας να το δείτε στην πρώτη γραμμή της παρέλασης, έχετε σημαντικούς λόγους να τα εντάξετε στη διατροφή του
Ποιο πασίγνωστο τρόφιμο μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να ψηλώσουν