Thumbnail
Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο 69χρονος

Στην ΜΕΘ νοσηλεύεται ο 69χρονος στον Βόλο, όπου η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη μετά την επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι και ψαροντούφεκο από τον 40χρονο γιο του, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Ο 69χρονος έφερε τραύμα στο στήθος και διαμπερές τραύμα στο κρανίο.

Ευτυχώς, δεν επλήγη κάποιο ζωτικό όργανο και ο άνδρας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου διακομίστηκε χθες το πρωί.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ήταν τέτοια η μανία του γιου κατά του πατέρα, που του έριξε με ψαροντούφεκο μια φορά, τον πέτυχε στο στήθος, ο 69χρονος έβγαλε μόνος του το καμάκι από το σώμα του και στη συνέχεια ο 40χρονος πήρε δεύτερο ψαροντούφεκο που βρισκόταν στο σπίτι και τον τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι.

Προηγήθηκε έντονη λογομαχία

Όλα έγιναν χθες στις 8.30 το πρωί, στο σπίτι όπου διαμένουν πατέρας και γιος στον Βόλο, όταν οι δύο τους είχαν έντονη λογομαχία. Ο 40χρονος πήρε ένα μαχαίρι και αρχικά επιτέθηκε στον 69χρονο πατέρα του, ωστόσο δεν προέκυψε ότι του κατάφερε κάποιο πλήγμα.

Στη συνέχεια ο δράστης πήρε ένα ψαροντούφεκο που είχε στο σπίτι και του έριξε στο δεξί μέρος του θώρακα.

Στη συνέχεια πήρε και δεύτερο ψαροντούφεκο και του κατάφερε διαμπερές τραύμα στο κρανίο, πίσω από το αυτί. Μάλιστα η μονόφτερη βέργα που έφερε το όπλο, διαπέρασε το κρανίο του άνδρα και βγήκε από την άλλη πλευρά στον αυχένα.

Ο 40χρονος μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή, ενώ γείτονας που άκουσε φωνές κάλεσε την Αστυνομία.

Ο 69χρονος, έχοντας τις αισθήσεις του, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο, όπου κλήθηκαν πυροσβέστες για να κόψουν τη βέργα του ψαροντούφεκου. Μάλιστα στο ασθενοφόρο, ο τραυματίας ήταν σε όρθια στάση, για να περιοριστούν οι κραδασμοί, μέχρι να φτάσει στο Νοσοκομείο.

Διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Λάρισας

Η διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Βόλου, Αντιγόνη Καραθάνου, δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ότι το θύμα έφερε σοβαρό χτύπημα από καμάκι ψαροντούφεκου, το οποίο προκάλεσε διαμπερές τραύμα στο κρανίο και τραύμα στο θώρακα. Ο ασθενής είναι σε σταθερή κατάσταση και είχε τις αισθήσεις του και μετά τις απαραίτητες εξετάσεις στον Βόλο, διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για περισσότερες εξετάσεις. Η μεταφορά του κρίθηκε αναγκαία για να διαπιστωθεί αν το χτύπημα έχει προκαλέσει βλάβη στον εγκέφαλο και να ακολουθήσει η αφαίρεση του βέλους στην νευροχειρουργική κλινική. Η αξονική τομογραφία έδειξε ότι δεν υπήρξε αιμάτωμα εγκεφάλου.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή ο 69χρονος.

«Άκουγα βοήθεια-βοήθεια»

Οι γείτονες πρώτα άκουσαν φωνές. Και ύστερα είδαν έναν άνδρα στην είσοδο του σπιτιού, να στέκεται όρθιος, μ’ ένα καμάκι ψαροντούφεκου καρφωμένο στο κεφάλι του. Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε: «Είδα έναν ηλικιωμένο με ένα καμάκι στο κεφάλι, ήταν όρθιος, είχε τις αισθήσεις του».

«Άκουγα βοήθεια – βοήθεια, βγήκε μια γυναίκα με το νυχτικό, ο γιος κάρφωσε τον πατέρα με το ψαροντούφεκο», είπε άλλος αυτόπτης μάρτυρας. Τα όσα είχαν εκτυλιχθεί λίγα λεπτά πριν, δεν τα χωράει ο νους.

Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που κλήθηκε στο σημείο δεν πίστευε στα μάτια του. Το ίδιο και οι γιατροί στο νοσοκομείο του Βόλου που μεταφέρθηκε ο 69χρονος.

Κακουργηματικές πράξεις

Ο 40χρονος δράστης έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική, ενώ κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε βαθμό κακουργήματος, ενδοοικογενειακή βαριά σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο δράστης αναζητήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αλλά δεν εντοπίστηκε.  Επειδή κατηγορείται για κακούργημα θα συλληφθεί όποτε και αν εντοπιστεί.

Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι που μένουν ο 69χρονος με την σύντροφό του και ο 40χρονος, βρήκαν και κατέσχεσαν το μαχαίρι και τα δύο ψαροντούφεκα.

Προανάκριση για το σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio-esoterikon-1.jpg
Συνυπηρέτηση: Αλλαγές στο πλαίσιο αποσπάσεων εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων
Aντί της σύμφωνης γνώμης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, τροποποιείται η διάταξη και προβλέπεται απλή γνώμη
Συνυπηρέτηση: Αλλαγές στο πλαίσιο αποσπάσεων εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων
αφρικη
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Νοτίου Αφρικής
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να παρουσιαστεί η μεθοδολογία με την οποία καθηγητές των Πανεπιστημίων στη Νότια Αφρική θα μπορούν να επιλέγουν ψηφιακό...
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Νοτίου Αφρικής