Αυτή η υγιεινή χορτοφαγική συνταγή για κις λορέν είναι απλή και εξαιρετικά νόστιμη. Είναι πλούσια σε μανιτάρια και αλμυρό τυρί γκρουγιέρ. Απολαύστε την για πρωινό ή brunch ή σερβίρετέ την με μια ελαφριά σαλάτα για μεσημεριανό.
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 225 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια, σε φέτες
- 1,5 φλιτζάνι κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 1 κουταλιά σκόρδο σε λεπτές φέτες
- 140 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο
- 6 μεγάλα αυγά
- ¼ φλιτζάνι γάλα πλήρες
- ¼ φλιτζάνι μισό-μισό (Ανακατέψτε ½ φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα και ½ φλιτζάνι γάλα σε ένα μικρό μπολ)
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 1 κουταλιά φρέσκα φύλλα θυμαριού, συν περισσότερα για γαρνίρισμα
- ¼ κουταλάκι αλάτι
- ¼ κουταλάκι πιπέρι
- 1,5 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γκρουγιέρ
Οδηγίες
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C. Αλείψτε ένα ταψί με λάδι.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν, για περίπου 8 λεπτά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε το σπανάκι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαραθεί, για 1-2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά.
- Χτυπήστε τα αυγά, το γάλα, το μισό-μισό, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε το μείγμα μανιταριών και τυριού.
- Ρίξτε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί. Ψήνετε μέχρι να σφίξει και να ροδίσει, για περίπου 30 λεπτά.
- Αφήστε να σταθεί για 10 λεπτά. Κόψτε σε κομμάτια. Γαρνίρετε με θυμάρι και σερβίρετε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ποια είναι η ελληνική λέξη για το ντους;
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής - Αιτήσεις έως 31/12=
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση