Σε σοκ ο 12χρονος μαθητής που του επιτέθηκαν με φαλτσέτα – Δεν πήγε στο σχολείο
Σύμφωνα με την καταγγελία, φερόμενοι ως δράστες είναι δύο 17χρονοι

Ανατριχιάζει η υπόθεση που επιτέθηκαν σε 12χρονο μαθητή με φαλτσέτα σε σχολείο στην Ερμιόνη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Ερμιόνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες, πλησίασαν τον 12χρονο, όταν αυτός ήταν στο κυλικείο και με φαλτσέτα του ξύρισαν το μουστάκι ενώ με την απειλή μαχαιριού του πήραν τα δύο ευρώ, που είχε πάνω του.

Στη συνέχεια οι γονείς του 12χρονου, προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη των δύο ανήλικων για πρόκληση σωματικής βλάβης, απειλή και για παράβαση νομοθεσίας για τα όπλα.

Για το βίαιο συμβάν μίλησε στο Mega, ο δικηγόρος της οικογένειας του 12χρονου θύματος, Γιώργος Γεωργακόπουλος. Ο ίδιος —μεταξύ άλλων— τόνισε πως η εξέλιξη του σκηνικού θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για το ανήλικο θύμα.

«Ο ένας από τους δύο δράστες κουβαλούσε φαλτσέτα πάνω του. Τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει αυτό το πράγμα για το παιδί; Μπορεί να ήταν και μοιραία η εξέλιξη αν είχε διαφορετική κατάληξη αυτή η εμπλοκή μεταξύ τους», είπε αρχικά ο δικηγόρος.

«Το παιδί δεν πήγε στο σχολείο σήμερα, βιώνει ένα σοκ ανυπέρβλητο το οποίο δυστυχώς το τραυματίζει και το ενοχλεί κάθε μέρα γιατί δεν ξέρει αύριο το πρωί αν θα αντιμετωπίσει πάλι κάποιο ανάλογο περιστατικό», συμπλήρωσε.

«Η οικογένεια του 12χρονου μου έχει αναθέσει τη νομική υποστήριξη της υπόθεσης. Εμείς θα δηλώσουμε στην ανάκριση παράσταση για υποστήριξη της κατηγορίας κατά των κατηγορουμένων. Θα προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμο μέσο κατά παντός υπευθύνου τυχόν υπάρχει στο σχολικό περιβάλλον για τις πράξεις και τις παραλείψεις του», καταλήγει.

«Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτά τα περιστατικά, έχουν οι γονείς», λέει από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Όταν οι γονείς δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται τα παιδιά τους και τι πράττουν, και είτε πέφτουν από τα σύννεφα όταν ενημερώνονται από την Αστυνομία είτε επικροτούν αυτές τις πράξεις, τότε δεν ξέρω γιατί απαιτούμε από την κοινωνία, από την Αστυνομία, από τα σχολεία και από τη Δικαιοσύνη να σταματήσει αυτό το κοινωνικό φαινόμενο, όταν πρώτα εμείς δεν έχουμε εκπαιδεύσει τα παιδιά μας στα σπίτια μας να αντιστέκονται στη βία ή όταν είναι μάρτυρες να σταματούν αυτό που βλέπουν μπροστά τους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακαλούνται αυτά τα γνωστά δημητριακά βρώμης

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

makri
Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μ. Μακρή για την 11η Πανελλήνια & Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Ως αρμόδια Υφυπουργός και για το σχολικό αθλητισμό, θεωρώ εξαιρετικά σημαντική τη σπουδαία αθλητική πρωτοβουλία που ενθαρρύνει το Υπουργείο Παιδείας,...
Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μ. Μακρή για την 11η Πανελλήνια & Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
pierrakakis
Μήνυμα του υπουργού Παιδείας για την 11η Πανελλήνια & Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Ο σχολικός αθλητισμός είναι μια πανανθρώπινη γλώσσα, που μας μαθαίνει να φροντίζουμε για το σώμα, το πνεύμα και τους γύρω μας.
Μήνυμα του υπουργού Παιδείας για την 11η Πανελλήνια & Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
εξετάσεις 9.jpg
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Οδηγός για τις εξετάσεις του Νοεμβρίου 2024
Οδηγός για τους υποψήφιους και για τους γονείς τους - Το ΚΠΓ είναι πιστοποιητικό γνώσης ξένων γλωσσών διαφόρων επιπέδων, αναγνωρισμένο στην Ελλάδα...
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Οδηγός για τις εξετάσεις του Νοεμβρίου 2024