Ψηφιακή κατάθεση πινακίδων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν αλλάζετε λάδια

Η αλλαγή λαδιών στο αυτοκίνητο είναι μια από τις σημαντικότερες εργασίες συντήρησης για τον κινητήρα, αφού βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας, λιπαίνει τα κινούμενα μέρη, μειώνει την τριβή και αποτρέπει τη διάβρωση.

Σε κάθε περίπτωση, φρόνιμο θα ήταν να επισκέπτεστε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο ή σε κάποιο που χαίρει της εμπιστοσύνης σας και το επισκέπτεστε χρόνια, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα βρεθείτε να πληρώνετε άσκοπα λεφτά.

Περιπτώσεις εξαπάτησης, όταν αλλάζεις λάδια αυτοκινήτου

1. Δημοφιλέστερη εξαπάτηση είναι η «πλασματική» αλλαγή λαδιού. Πρόκειται για μια κλασική απάτη, κατά την οποία ο μηχανικός αναφέρει ότι έχει αλλάξει τα λάδια σας, αλλά στην πραγματικότητα ή δεν έχει κάνει τίποτα ή τα έχει αντικαταστήσει με ήδη χρησιμοποιημένα ή απλά έχει συμπληρώσει την ποσότητα που έλειπε.

Πολύ συχνά, αυτή η εξαπάτηση μπορεί να συμβεί και σε κάποιο βενζινάδικο, όταν σε ρωτάνε αν θέλεις να τσεκάρουν τα λάδια σου και φυσικά μετά τον έλεγχο σου επισημαίνουν πως λείπει λάδι από τη μηχανή και πως πρέπει άμεσα να συμπληρώσουν.

Για να είστε σίγουροι ότι η αλλαγή έχει γίνει σωστά, μόλις ο μηχανικός τελειώσει την εργασία, τσεκάρετε το δείκτη στάθμης. Θα πρέπει το χρώμα του λαδιού που μένει πάνω του να είναι σχεδόν κεχριμπαρένιο και φυσικά στο σωστό σημείο.

2. Άλλη εξαπάτηση στο συνεργείο είναι η δήθεν απαραίτητη αλλαγή φίλτρων. Μπορεί μεν το κόστος να μην είναι μεγάλο, αλλά πολλά συνεργεία πιέζουν τον κάτοχο να αλλάξει όλα τα φίλτρα του αυτοκινήτου, χωρίς να είναι η ώρα τους.

Προκειμένου να είστε σίγουροι ότι είναι η απαραίτητη στιγμή για να αλλαχθεί το φίλτρο λαδιού, καμπίνας ή αέρα, ελέγξτε το βιβλίο χρήσης του οχήματός σας και δείτε τι συνιστά ο κατασκευαστής. Παράλληλα, φροντίστε να ελέγχετε τον τελικό λογαριασμό, αφού αρκετά συνεργεία αλλάζουν και χρεώνουν τα φίλτρα χωρίς να ενημερώσουν τον πελάτη.

3. Μια ακόμα συνηθισμένη περίπτωση είναι η τοποθέτηση λαδιών υψηλότερων προδιαγραφών και άρα ακριβότερης τιμής, που όμως δεν είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του οχήματος.

Σε αρκετές περιπτώσεις συνεργεία προσπαθούν να πείσουν τους πελάτες να αγοράσουν premium συνθετικά λιπαντικά αντί για φθηνότερες επιλογές. Παρότι σίγουρα προσφέρουν ορισμένα πλεονεκτήματα, τις περισσότερες φορές το επιπλέον κόστος δεν αξίζει για αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας.

4. Ακόμα, μπορεί δυστυχώς να συμβεί ο μηχανικός να μην ασφαλίσει σκόπιμα την βίδα του κάρτερ ή την τάπα αναπλήρωσης. Το αποτέλεσμα θα είναι να παρουσιαστούν διαρροές, οι οποίες θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε δαπανηρές επισκευές.

Για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει να επιλέγετε συνεργεία εμπιστοσύνης, αφού υπάρχουν δυστυχώς κάποιοι λίγοι που επιθυμούν απλώς να αδειάσουν το πορτοφόλι σας.

Πηγή: e-howto.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 6/10

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideutikoi_16_0.jpg
Η παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού στην πιο μαύρη περίοδο της μεταπολίτευσης
«Οι εκπαιδευτικοί έχουν χρέος να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός μορφωτικού κοινωνικού κινήματος που θα διεκδικεί έναν «άλλο» ρόλο για τον εκπαιδευτικό...
Η παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού στην πιο μαύρη περίοδο της μεταπολίτευσης
πασοκ
ΠΑΣΟΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών: «Να αναδειχθεί ο σπουδαίος ρόλος των εκπαιδευτικών»
«Είναι αυτονόητη η υποχρέωση της Πολιτείας να σταθεί στο πλευρό τους»
ΠΑΣΟΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών: «Να αναδειχθεί ο σπουδαίος ρόλος των εκπαιδευτικών»