maxresdefault
Σύμφωνα με τους ερευνητές της αποστολής το καλαμάρι είτε βρισκόταν σε διαδικασία κατανάλωσης κάποιας τροφής που είχε ήδη βρει είτε αναζητούσε τροφή όταν το εντόπισε η κάμερα.

Το καλαμάρι bigfin (Magnapinna) ζει στα βάθη των ωκεανών και έχει εντοπιστεί να κινείται σε βάθος άνω των 6 χιλιάδων μέτρων από την επιφάνεια. Πρόκειται για ένα σπάνιο και εντυπωσιακό από κάθε άποψη καλαμάρι και γενικότερα θαλάσσιο ον με ιριδίζοντα πτερύγια και τεράστια πλοκάμια που φτάνουν σε μήκος τα οκτώ μέτρα.
Το bigfin έχει καταγραφεί οπτικά λιγότερο από 20 φορές για αυτό και κάθε καταγραφή του αποτελεί είδηση και προσφέρει νέα στοιχεία στους ειδικούς για αυτό. Η Τάφρος Τόνγκα είναι μια ωκεάνια τάφρος που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, είναι η βαθύτερη τάφρος στο νότιο ημισφαίριο και η δεύτερη βαθύτερη στη Γη. Ερευνητική αποστολή που εξερευνούσε την Τάφρο Τόνγκα στάθηκε τυχερή αφού κατάφερε να καταγράψει ένα καλαμάρι bigfin.

«Πάντα ευελπιστούμε ότι θα συναντήσουμε αυτό το είδος. Το bigfin δεν είναι κάτι που για το οποίο μπορεί να οργανωθεί έρευνα αναζήτησης του είναι ένα είδος που θα το συναντήσουμε τυχαία. Οι περισσότερες οπτικές καταγραφές καλαμαριών bigfin προέρχονται από βιντεοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται σε δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θάλασσα» λέει ο Άλαν Τζέιμισον, επιστήμονας βαθέων υδάτων στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας, επικεφαλής της αποστολής.

Το βίντεο δείχνει το απόκοσμο ζώο να περπατά αργά στον πυθμένα της θάλασσας πριν σταματήσει ξαφνικά και απομακρύνεται απότομα. Αν και φαίνεται ότι το καλαμάρι τραβάει κάτι από την κάμερα, είναι πιθανό απλώς να προσπαθεί να τραβήξει τα κολλώδη πλοκάμια του από τον πυθμένα της θάλασσας. Σύμφωνα με τους ερευνητές της αποστολής το καλαμάρι είτε βρισκόταν σε διαδικασία κατανάλωσης κάποιας τροφής που είχε ήδη βρει είτε αναζητούσε τροφή όταν το εντόπισε η κάμερα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nasrala
Νασράλα: Μια χειραψία με άνδρα που είχε ουσία στο χέρι του πρόδωσε το κρησφύγετό του
Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για την εξόντωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα από την επίθεση του Ισραήλ στη Βηρυτό.
Νασράλα: Μια χειραψία με άνδρα που είχε ουσία στο χέρι του πρόδωσε το κρησφύγετό του
ekpaideytikos
Όταν τα ωρολόγια προγράμματα των σχολικών μονάδων μετατρέπονται σε άλυτους γρίφους
Ο μέσος όρος ηλικίας των εκπαιδευτικών είναι πολύ μεγάλος. Ακόμη και οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί έχουν ηλικίες, που σε κάποιες περιπτώσεις...
Όταν τα ωρολόγια προγράμματα των σχολικών μονάδων μετατρέπονται σε άλυτους γρίφους
maxresdefault
Απίστευτες εικόνες (βίντεο) από το καλαμάρι γίγας των οκτώ μέτρων που ζει στην άβυσσο
Σύμφωνα με τους ερευνητές της αποστολής το καλαμάρι είτε βρισκόταν σε διαδικασία κατανάλωσης κάποιας τροφής που είχε ήδη βρει είτε αναζητούσε τροφή...
Απίστευτες εικόνες (βίντεο) από το καλαμάρι γίγας των οκτώ μέτρων που ζει στην άβυσσο