stoma
Πώς μπορείτε να ξεφορτωθείτε ακόμα και την μυρωδιά του σκόρδου

Έχετε νιώσει κάποιες φορές άβολα όταν καθίσει δίπλα σας κάποιος που έχει μόλις φάει σκόρδο ή ακόμη κι εσείς έχετε νιώσει την ανάγκη να καλύψετε το στόμα σας όταν μιλάτε με άλλους ή να σπεύσετε να βουρτσίσετε τα δόντια σας;

Κι ενώ ο δυόσμος, είναι η πιο γνωστή λύση για την κακοσμία του στόματος μετά από ένα γευστικό αλλά «βαρύ» γεύμα με σκόρδο, υπάρχει κάτι που σίγουρα δεν περνά από το μυαλό.

Είναι το γιαούρτι. Έρευνα δείχνει ότι εάν φάτε μια κουταλιά γιαούρτι μετά από ένα γεύμα με έντονο δόση σκόρδου, μπορεί να εξαφανίσει εντελώς την άσχημη αναπνοή.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Molecules» από επιστήμονες του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του σκόρδου και να επαναφέρεται την δροσερή αναπνοή σας.

Από τα ευρήματα διαπιστώθηκε, ότι οι πρωτεΐνες που βρίσκονται στο απλό γιαούρτι με πλήρες γάλα είναι σε θέση να εξουδετερώσουν τις ενώσεις με βάση το θείο που προκαλούν τη δυσάρεστη οσμή.

Η ομάδα των επιστημόνων τοποθέτησε ίσες ποσότητες ωμού σκόρδου σε γυάλινα μπουκάλια πριν προσθέσει διαφορετικά γιαούρτια στα ίδια μπουκάλια. Ανακάλυψαν ότι το γιαούρτι ήταν 99% αποτελεσματικό στη μείωση των ενώσεων του σκόρδου.

Η εντυπωσιακή ανακάλυψη των επιστημόνων

Η Δρ Sheryl Barringer, η ανώτερη συγγραφέας της μελέτης εξήγησε ότι η «η υψηλή πρωτεΐνη μπορεί να σας βοηθήσει να «ξεφορτωθείτε» γρήγορα τη μυρωδιά του σκόρδου και να σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Είναι ενδιαφέρον ότι η ομάδα διαπίστωσε ότι το τηγανισμένο σκόρδο δεν έχει την ίδια ισχυρή οσμή όπως το ωμό και υποστήριξαν ότι τα νέα ευρήματα ανοίγουν τον δρόμο για πιο αποτελεσματικά προϊόντα στην εξάλειψη της μυρωδιάς του σκόρδου, χρησιμοποιώντας πρωτεΐνες λίπους και γαλακτοκομικών.

Υπογράμμισαν μάλιστα, ότι το παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι, το οποίο έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη από τα προϊόντα γιαουρτιού, είναι πιο αποτελεσματικό στην καταπολέμησης της αναπνοής του σκόρδου.

Πηγή: oloygeia

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 6/10

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα