spetses
Οργανώστε το ταξίδι σας

Το τριήμερο 28ης Οκτωβρίου πλησιάζει και αποτελεί πάντα μια καλή ευκαιρία για μια εκδρομή είτε πιο κοντινή είτε πιο μακρινή από την Αθήνα. Για όσους θέλουν να περάσουν την εθνική γιορτή κοντά στη θάλασσα, οι επιλογές είναι αρκετές και μπορείς να επιλέξεις αυτή που ταιριάζει σε σένα και στην παρέα σου. Είτε σε νησί είτε στην ηπειρωτική Ελλάδα, η χώρα προσφέρει πολλούς προορισμούς για χαλαρές στιγμές δίπλα στο κύμα και να το ευχαριστηθούν μικροί και μεγάλοι.

Ναύπλιο

Σταθερή και αγαπημένη επιλογή ακόμη και για μονοήμερη, πόσω μάλλον για τριήμερο καθώς αποτελεί μια από τις πιο καλές επιλογές. Το Ναύπλιο, η απόλυτη εκδρομή δίπλα στην Αθήνα έχει τον τρόπο αφενός να σου προσφέρει ξεκούραση και χαλάρωση, αφετέρου να κάνει το ταξίδι σου πιο ενδιαφέρον με τα αξιοθέατα που έχει για να δεις. Μέσα σε ένα τριήμερο θα προλάβεις να ανέβεις στο Παλαμήδι είτε από τα 999 σκαλιά είτε με το αυτοκίνητο και να απολαύσεις τη μαγική θέα, να περάσεις στο μπούρτζι με σκαφάκι αλλά και να πεταχτείς και μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Στο Ναύπλιο θα φας επίσης φρέσκο ψάρι δίπλα στο λιμάνι και θα εισπράξεις τη φιλοξενία και ευγένεια των ντόπιων που θα σου δώσουν πολλούς λόγους να επιστρέψεις.

Σπέτσες

Πάντα υπάρχει διάθεση για μια εκδρομή στις Σπέτσες. Πάντα, όμως! Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί μια καλή ευκαιρία να το κάνεις. Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, το νησί του Αργοσαρωνικού προσφέρεται όχι μόνο για καλοκαιρινές διακοπές αλλά και για όλες τις εποχές του χρόνου μιας και είναι ένα ζωντανό νησί που θα βρεις πάντα ανοιχτά μαγαζιά και καταλύματα για όλα τα γούστα. Οι Σπέτσες είναι η ιδανική επιλογή αν θες να ξεφύγεις από την Αθήνα αλλά να μην πας και πολύ μακριά. Το ότι είναι νησί, ωστόσο, σου δίνει την αίσθηση της μεγάλης απόδρασης από την πόλη και την καθημερινότητα.

Χαλκίδα

Εάν δεν έχεις χρόνο για να αφιερώσεις ολόκληρο τριήμερο αλλά θες να ξεφύγεις λίγο, μια πολύ καλή ιδέα είναι η Χαλκίδα. Φτάνεις γρήγορα, εύκολα, χωρίς να ξοδέψεις πολλά καύσιμα και περνάς χαλαρές στιγμές δίπλα στο κύμα. Θα πιεις καφέ και θα απολαύσεις ψαρομεζέδες δίπλα στο κύμα. Και το βράδυ μπορείς να επιστρέψεις στη βάση σου γεμάτος εικόνες και ξεκούραστος. Αν το οργανώσεις για το τριήμερο θα χορτάσεις τη Χαλκίδα, την πόλη με τους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς, περισσότερο. Απέχει μία ώρα από την Αθήνα πράγμα που την κατατάσσει στους ιδανικούς προορισμούς για μονοήμερη εκδρομή, ιδανικά αν θες θάλασσα αλλά και επιλογές διασκέδασης και καταστήματα. Στη Χαλκίδα θα βρεις όσα θες και ακόμη περισσότερα.

Λεγραινά

Ακόμη μια πολύ καλή επιλογή για τριήμερη εκδρομή πλάι στο κύμα είναι τα Λεγραινά. Μία ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, τα Λεγραινά προσφέρουν πολλά σημεία πάνω στη θάλασσα για να χαλαρώσετε ενώ αποτελούν και την ιδανική ευκαιρία για να συνδυάσετε και μια μονοήμερη βόλτα στον Ναό του Ποσειδώνα. Υπάρχουν επίσης αρκετές επιλογές στο δρόμο για να κάνετε στάση για φαγητό αλλά υπάρχει πάντα η επιλογή του πικ νικ ειδικά όταν πηγαίνεις εκδρομή στη θάλασσα. Τα Λεγραινά είναι η απόδραση που μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε Κυριακή και αργία και να νιώσεις ότι έχεις πάει κάπου πιο μακριά αλλά στην πραγματικότητα να είσαι μόλις μια ώρα μακριά από την Αθήνα.

Πάχη

Αν φαντάζεσαι το τριήμερο με νόστιμους ψαρομεζέδες, θαλασσινό αεράκι και ένα γραφικό ψαροχώρι για να χαλαρώσεις τότε καλώς ήρθες στην Πάχη Μεγάρων. Μόλις 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, η Πάχη βρίσκεται από το μικρό και όμορφο παραθαλάσσιο χωριό το οποίο κατά την αρχαιότητα αποτελούσε επίνειο των Μεγάρων. Με ολόκληρο το λιμάνι με τα παραδοσιακά ψαροκάικα, θα απολαύσεις τον καφέ και το φαγητό σου, αφού έχεις πετάξει τον χαρταετό σου. Μην παραλείψεις να πας έως τον πανέμορφο λόφο του Άη Γιώργη με το ομώνυμο εκκλησάκι του 17ου αιώνα. Η θέα από εκεί είναι συγκλονιστική και ξεχνάει κανείς ότι είναι τόσο κοντά στην Αθήνα. Το γαλάζιο του Σαρωνικού κόλπου στα πόδια σας!

Πηγή: exploringgreece

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 11/10

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα