καθολικοσ
Τεράστιες επενδύσεις σε νυχτερινά κέντρα με χρήματα που έβγαιναν από τα ταμεία της Καθολικής Εκκλησίας εντόπισε η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος και  ήδη προχώρησε σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων πέντε επιχειρηματιών από την Πελοπόννησο

Η αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος προχώρησε σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων πέντε επιχειρηματιών από την Πελοπόννησο, ενώ στο στόχαστρό της βρίσκονται και δύο ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδας. Σε βάρος των ιερέων προέκυψαν ενδείξεις για υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ από τους λογαριασμούς που διαχειρίζονταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 3 εκ. ευρώ διαπιστώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως «έφυγαν» από τους συγκεκριμένους λογαριασμούς της Καθολικής Εκκλησίας για να καταλήξουν για επενδύσεις σε νυχτερινά κέντρα.

Ταυτόχρονα, διαβιβάστηκε το πόρισμα της Αρχής στις εισαγγελικές Αρχές της έδρας της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να ελέγξει για το κακούργημα της υπεξαίρεσης τους δύο ιερείς και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος τους ιδιώτες-επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων. Μάλιστα, ο ένας εκ των επιχειρηματιών είχε και στο παρελθόν σοβαρή εμπλοκή με ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Για τις ενέργειες του προέδρου της Αρχής, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, που προχώρησε στις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, έχει ενημερωθεί και η έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό.

Αναλυτικά, η Αρχή, στο πλαίσιο ελέγχου, εντόπισε ότι μεγάλα χρηματικά ποσά, που φτάνουν περίπου τα 3 εκατομμύρια ευρώ, «έφυγαν» από το ταμείο της Καθολικής Εκκλησίας και επενδύθηκαν σε νυκτερινά κέντρα. Αυτή η τακτική είχε ξεκινήσει πριν από οκτώ χρόνια.

Αρχικά, η Αρχή ενημερώθηκε από τις τράπεζες για «ύποπτες» κινήσεις μεγάλων χρηματικών ποσών και ξεκίνησε ενδελεχή έλεγχο προκειμένου να χαρτογραφήσει τη διαδρομή των χρημάτων και να εντοπίσει τον πραγματικό αριθμό των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την έρευνα, προέκυψαν ενδείξεις για την τέλεση σοβαρών αξιοποίνων πράξεων, όπως της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Η Αρχή διαπίστωσε ότι είχε υπεξαιρεθεί από το ταμείο της Καθολικής Εκκλησίας το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ και μετά αποκαλύφθηκαν οι ταυτότητες τόσο των δύο ιερέων όσο και των επιχειρηματιών νυχτερινών κέντρων.

Η τελευταία ύποπτη διακίνηση χρημάτων εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες και αφορούσε το ποσό των 50.000 ευρώ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29/10

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

club
Λ. Βουλιαγμένης: Στον εισαγγελέα ο υπεύθυνος του κλάμπ όπου μαθητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από κατανάλωση αλκοόλ
Ανακοίνωση Δήμου Αθηναίων: Για το νυχτερινό κλαμπ που χορήγησε αλκοόλ σε ανηλίκους
Λ. Βουλιαγμένης: Στον εισαγγελέα ο υπεύθυνος του κλάμπ όπου μαθητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από κατανάλωση αλκοόλ
Εύζωνας
28 Οκτωβρίου: Συγκίνησε ο Εύζωνας που δάκρυσε εν ώρα της στρατιωτικής παρέλασης
Τα δάκρυά του απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός θυμίζοντας τον Εύζωνα που δάκρυσε στην τελευταία του σκοπιά
28 Οκτωβρίου: Συγκίνησε ο Εύζωνας που δάκρυσε εν ώρα της στρατιωτικής παρέλασης
παρέλαση
28η Οκτωβρίου: Live η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
Η παρέλαση στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων ξεκίνησε στις 11.00 στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο...
28η Οκτωβρίου: Live η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη