ypologistis
Η ανάλυση του ειδικού δείχνει ότι η στάση που υιοθετούν οι άνθρωποι κατά τη χρήση των συσκευών τους μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, γεγονός που οδηγεί σε γνωστική έκπτωση

Κάθε 3 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος στον κόσμο εμφανίζει άνοια. Σύμφωνα με στοιχεία του Alzheimer’s Disease International, το 2020 υπήρχαν περισσότερα από 55 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που ζούσαν με άνοια.

Μάλιστα, αυτός ο αριθμός θα διπλασιάζεται σχεδόν κάθε 20 χρόνια, φτάνοντας τα 78 εκατομμύρια το 2030 και τα 139 εκατομμύρια το 2050.Μεγάλο μέρος της αύξησης θα σημειωθεί στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ήδη το 60% των ατόμων με άνοια ζει σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, αλλά μέχρι το 2050 αυτό θα αυξηθεί στο 71%.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα υποστηρίζει ένας φυσιοθεραπευτής, η χρήση κινητών και φορητών υπολογιστών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο άνοιας. Η ανάλυση του ειδικού δείχνει ότι η στάση που υιοθετούν οι άνθρωποι κατά τη χρήση των συσκευών τους μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, γεγονός που οδηγεί σε γνωστική έκπτωση.

Πώς σχετίζεται η κακή στάση του σώματος με την άνοια

Ο Δρ. Σόλομον Έιμπραχαμς τονίζει ότι αναδυόμενα στοιχεία και κλινικές δοκιμές έχουν δείξει τις πιθανές συνέπειες για τη γνωστική και νευρολογική υγεία.

«Η επίμονη πίεση στις αρτηρίες κρατώντας το κεφάλι σας σε μπροστινή θέση, όπως κάνουν πολλοί άνθρωποι όταν κοιτάζουν τα τηλέφωνά τους, μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια μείωση της διαμέτρου αυτών των αρτηριών, μειώνοντας πιθανώς την ποσότητα αίματος που μπορεί να φτάσει στον εγκέφαλο», αναφέρει και προσθέτει:

«Οποιοσδήποτε περιορισμός σε αυτά τα αιμοφόρα αγγεία μπορεί να προκαλέσει μείωση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα διάφορες ασθένειες που σχετίζονται με τον εγκέφαλο».

Ο Δρ. Έιμπραχαμς, ο οποίος δίνει διαλέξεις στο Imperial College of Medicine και στο University College του Λονδίνου υπογράμμισε επιπλέον ότι «το Αλτσχάιμερ θα γίνεται πιο διαδεδομένο καθώς ο πληθυσμός γερνάει, αλλά αυτή η έρευνα επισημαίνει τις καθημερινές μας συνήθειες και της κακής στάσης του σώματος».

«Η συμβουλή μου είναι να κρατάτε το τηλέφωνό σας έτσι ώστε να μην δεν χρειάζεται να σκύβετε μπροστά», τόνισε και κατέληξε: «Κάντε ένα θετικό βήμα στην υγεία της σπονδυλικής στήλης και του εγκεφάλου σας χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας μόνο όταν μπορείτε να διατηρήσετε τον λαιμό σας στη φυσική του θέση και κατάσταση».

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ντακος
Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική - Κι όμως δεν είναι η χωριάτικη
Στην κορυφή της λίστας με τις 50 κορυφαίες σαλάτες παγκοσμίως, βρίσκονται δύο εμβληματικές ελληνικές γεύσεις
Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική - Κι όμως δεν είναι η χωριάτικη
kinisi stous dromous
"Κόλαση" η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα: Live η κίνηση
Με την υπομονή στα όριά της και τους δρόμους πνιγμένους από αυτοκίνητα, η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα εξελίσσεται σε δοκιμασία αντοχής. Από την...
"Κόλαση" η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα: Live η κίνηση