Το μυστικό της συνταγής είναι η αναλογία: όσα ml πορτοκαλάδα χρησιμοποιούμε, τόσα γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του προσθέτουμε. Για παράδειγμα, ένα κουτάκι πορτοκαλάδα των 330 ml συνδυάζεται με 330 γρ. αλεύρι.
Η γιαγιά μου συνήθιζε να προσθέτει σταφίδες ή γλυκάνισο στο μείγμα, αλλά εμείς, ως παιδιά, προτιμούσαμε τους λουκουμάδες σκέτους, αφράτους και τραγανούς.
Για να μην κολλάει το κουρκούτι στο κουτάλι, το βουτάμε πρώτα στο καυτό λάδι πριν ρίξουμε κάθε κουταλιά στο τηγάνι.
Όσο για το σερβίρισμα, οι κλασικοί συνδυασμοί με μέλι και κανέλα είναι ασυναγώνιστοι, αλλά δεν λέμε όχι σε πραλίνα, λιωμένη σοκολάτα ή ακόμα και παγωτό!
Υλικά
- 1 κουτάκι πορτοκαλάδα με ανθρακικό (330 ml)
- 330 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε την πορτοκαλάδα με το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Ζεσταίνουμε άφθονο ηλιέλαιο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.
- Βουτάμε ένα κουτάλι στο καυτό λάδι και έπειτα παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα, ρίχνοντάς το προσεκτικά στο λάδι.
- Τηγανίζουμε μέχρι οι λουκουμάδες να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, γυρίζοντάς τους από όλες τις πλευρές.
- Σερβίρουμε αμέσως με μέλι, κανέλα, σοκολάτα, πετιμέζι ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση