ΦΑΓΗΤΟ

Μπάρες δημητριακών με γεύση από την αρχαιότητα
Μπάρες δημητριακών με γεύση από την αρχαιότητα
Μια ελληνική εταιρεία με έδρα τον Οξύλιθο Κύμης, στην Εύβοια, αξιοποιεί τη διατροφική κληρονομιά των αρχαίων Ελλήνων, δημιουργώντας μπάρες...
Μπάρες δημητριακών με γεύση από την αρχαιότητα
Ακτινίδιο: Το superfood που θωρακίζει την υγεία
Ακτινίδιο: Το superfood που θωρακίζει την υγεία
Ένα φρούτο εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, προσφέροντας σημαντικά οφέλη στην υγεία.
Ακτινίδιο: Το superfood που θωρακίζει την υγεία
Τροφές που απαγορεύεται να βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων
Τροφές που απαγορεύεται να βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων
Ο φούρνος μικροκυμάτων δεν είναι κατάλληλος για όλα τα τρόφιμα, καθώς ορισμένα μπορεί να προκαλέσουν εκρήξεις, να αλλοιώσουν τη σύστασή τους ή ακόμα...
Τροφές που απαγορεύεται να βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων
lagana_1132019.jpg
Η Λαγάνα και η σημασία της Καθαράς Δευτέρας: Ιστορία και παράδοση
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και αγαπημένα έθιμα αυτής της Καθαρά Δευτέρας είναι η λαγάνα, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εορτής και της...
Η Λαγάνα και η σημασία της Καθαράς Δευτέρας: Ιστορία και παράδοση
portokali_1.jpg
Ποιο έχει περισσότερη βιταμίνη C: το πορτοκάλι ή το σαγκουίνι;
Το σαγκουίνι είναι μια ιδιαίτερη ποικιλία πορτοκαλιού με έντονο κόκκινο χρώμα και, όπως και το πορτοκάλι, αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C.
Ποιο έχει περισσότερη βιταμίνη C: το πορτοκάλι ή το σαγκουίνι;
βρομη
Τι τρώνε για πρωινό οι άνθρωποι που ζουν περισσότερο;
Η διατροφολόγος Δέσποινα Μαρσέλου μας ταξιδεύει στις Μπλε Ζώνες, τις περιοχές του κόσμου με τους πιο μακροχρόνια υγιείς και μακρόβιους ανθρώπους, για...
Τι τρώνε για πρωινό οι άνθρωποι που ζουν περισσότερο;
piperi
Ποιο μπαχαρικό σταματά την αιμορραγία;
Το πιπέρι καγιέν, ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά για την ενίσχυση της γεύσης σε διάφορα πιάτα, έχει και εκπληκτικές αιμοστατικές ιδιότητες.
Ποιο μπαχαρικό σταματά την αιμορραγία;
milopita
Μηλόπιτα απο τηγάνι: Ο γλυκός πειρασμός που ετοιμάζεται σε 20 λεπτά
Αν ψάχνετε για έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να απολαύσετε μια λαχταριστή μηλόπιτα, αυτή η συνταγή για τηγανητή μηλόπιτα θα σας ενθουσιάσει.
Μηλόπιτα απο τηγάνι: Ο γλυκός πειρασμός που ετοιμάζεται σε 20 λεπτά
avga
Αυγά για βραδινό: Η θρεπτική και ελαφριά επιλογή για μια υγιεινή διατροφή
Τα αυγά αποτελούν ένα από τα πιο συζητημένα τρόφιμα, κυρίως λόγω της σύνδεσής τους με τη χοληστερόλη. Ωστόσο, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των...
Αυγά για βραδινό: Η θρεπτική και ελαφριά επιλογή για μια υγιεινή διατροφή
Γλυκό
Γιατί θέλουμε γλυκό μετά το φαγητό;
Οι Γερμανοί επιστήμονες έχουν ανακαλύψει τον λόγο που πάντα θέλουμε γλυκό στο τέλος του γεύματος, ακόμη κι αν το στομάχι μας είναι γεμάτο.
Γιατί θέλουμε γλυκό μετά το φαγητό;