Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης για τον επόμενο μήνα τέθηκαν οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, μετά από σχετικό αίτημα των δημοτικών αρχών προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εξαιτίας της έντονης και παρατεταμένης λειψυδρίας που πλήττει το νησί.
Η απόφαση στοχεύει στην άμεση ενεργοποίηση των απαραίτητων διαδικασιών για την αντιμετώπιση της κρίσης, παρακάμπτοντας τη συνήθη γραφειοκρατία ώστε να υλοποιηθούν γρήγορα έργα υποδομής και παρεμβάσεις ενίσχυσης της υδροδότησης.
Η σοβαρή μείωση των υδάτινων αποθεμάτων προκαλεί ανησυχία τόσο για τη βιωσιμότητα της αγροτικής παραγωγής –ειδικά των ελαιοκαλλιεργειών– όσο και για τον τουριστικό τομέα, ενόψει της θερινής περιόδου. Παράλληλα, η απουσία αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς εντείνει τη δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ