Μετρό
Σε σοβαρή κατάσταση άτομο μετά από πτώση στις γραμμές του Μετρό Συντάγματος - Διακοπή κυκλοφορίας

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές και τη ΣΤΑ.ΣΥ. μετά από πτώση ατόμου σήμερα Πέμπτη (12/02) στις γραμμές του Μετρό στον σταθμό «Σύνταγμα».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο άνθρωπος ανασύρθηκε από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ με σοβαρά τραύματα και μεταφέρεται εσπευσμένα σε νοσοκομείο, ενώ η κατάστασή του κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Δείτε:

Το συμβάν, το οποίο έλαβε χώρα περίπου στις 07:40 το πρωί στην αποβάθρα με κατεύθυνση προς Ελληνικό, προκάλεσε άμεση κινητοποίηση.

Στο σημείο επιχείρησαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το άτομο από τον συρμό. Οι ακριβείς συνθήκες της πτώσης διερευνώνται, με την ΣΤΑΥ να κάνει λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

«Σας ενημερώνουμε, πως στη Γραμμή 2 του Μετρό η κυκλοφορία προσωρινά διεξάγεται στα τμήματα Ανθούπολη-Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη-Ελληνικό, λόγω απόπειρας αυτοκτονίας στον σταθμό Σύνταγμα.

Ο σταθμός Σύνταγμα για τη Γραμμή 2 είναι εκτός λειτουργίας και δεν υπάρχει ανταπόκριση με τη Γραμμή 3. Ο σταθμός Σύνταγμα για τη Γραμμή 3 είναι ανοιχτός».

«Κομμένη» στα δύο η Γραμμή 2: Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Η ΣΤΑ.ΣΥ. προχώρησε σε έκτακτες ρυθμίσεις, με αποτέλεσμα η κίνηση των συρμών να διεξάγεται προσωρινά σε δύο αποκομμένα τμήματα. Συγκεκριμένα:

  • Ανθούπολη – Πανεπιστήμιο

  • Ακρόπολη – Ελληνικό

Ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα παραμένει εκτός λειτουργίας για τη Γραμμή 2, ενώ έχει διακοπεί η ανταπόκριση με τη Γραμμή 3 (μπλε).

Αντίθετα, η Γραμμή 3 λειτουργεί κανονικά, με τους συρμούς να διέρχονται και να πραγματοποιούν στάσεις στο Σύνταγμα, ωστόσο η πρόσβαση στις αποβάθρες της κόκκινης γραμμής είναι αποκλεισμένη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΟΕ
ΔΟΕ Ημερίδα: «Δημογραφικό πρόβλημα: Κοινωνικές και εκπαιδευτικές παράμετροι. Κριτικές προσεγγίσεις, εκπαιδευτικές διεκδικήσεις».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη 25 Φεβρουαρίου 2026 και ώρα 9:00-15:00
ΔΟΕ Ημερίδα: «Δημογραφικό πρόβλημα: Κοινωνικές και εκπαιδευτικές παράμετροι. Κριτικές προσεγγίσεις, εκπαιδευτικές διεκδικήσεις».
ATM, επιδόματα, voucher
ΟΠΕΚΑ: «Σάρωμα» σε επιδόματα και voucher με το Εθνικό Μητρώο – Ποιοι χάνουν τις παροχές
Ποιοι χάνουν οριστικά τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ – Τα νέα τεκμήρια που «πετούν» εκτός χιλιάδες δικαιούχους
ΟΠΕΚΑ: «Σάρωμα» σε επιδόματα και voucher με το Εθνικό Μητρώο – Ποιοι χάνουν τις παροχές