Thumbnail

Ένα δημοσίευμα το οποίο προκαλεί αποτροπιασμό, έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες στα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η εικόνα που συνοδεύει το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην σελίδα Edirne Haberleri και είναι πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet, απεικονίζει μια ομάδα παράτυπων μεταναστών, γυμνών και με εμφανή τα σημάδια ξυλοδαρμού στο σώμα τους.

Ο συντάκτης ισχυρίζεται πως πρόκειται για μια ομάδα μεταναστών από την Υεμένη και την Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με το άρθρο, Έλληνες αστυνομικοί στον Έβρο συνέλαβαν τους μετανάστες, τους έγδυσαν και τους ξυλοκόπησαν άγρια χρησιμοποιώντας μέχρι και μπαταρίες, και λίγο αργότερα τους άφησαν να γυρίσουν πίσω με τα πόδια στην Αδριανούπολη.

Τους μετανάστες εντόπισαν κάτοικοι χωριού στην Αδριανούπολη, που τους μετέφεραν σε ένα καφενείο, και αφού τους έδωσαν ρούχα, τους παρείχαν νερό και φαγητό από τα σπίτια τους.

Αργότερα οι κάτοικοι παρέδωσαν τους μετανάστες στην Αστυνομία, ενώ ο συντάκτης επικαλείται τις μαρτυρίες των ίδιων των μεταναστών και των κατοίκων που τους εντόπισαν και τους περιέθαλψαν.

Άγνοια δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης Χρήστος Τουφάκης για το συμβάν, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο εμπλοκής Ελλήνων αστυνομικών στον Έβρο: "δεν θα πιστέψουμε τι λένε οι Τούρκοι, μπορούν να το διαχειρίζονται όπως θέλουν. Δεν γνωρίζουμε κάτι, και τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν υιοθετούνται από τους Έλληνες Αστυνομικούς σε καμία περίπτωση".

Ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς δηλώνει ότι: "αποκλείεται να έχει γίνει κάτι τέτοιο από αστυνομικούς στον Έβρο. Πρόκειται για τουρκική προπαγάνδα. Δεν το γνωρίζω, αλλά λέω με σιγουριά ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα".

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ορεστιάδας Ηλίας Ακίδης χαρακτηρίζει το περιστατικό "στημένο", επισημαίνοντας πως "Έλληνες αστυνομικοί ποτέ δεν τα κάνουν αυτά, το λέω κατηγορηματικά".

Πρόκειται για ένα πρωτοφανούς αγριότητας περιστατικό, που αφήνει σοβαρές αιχμές προς την Ελλάδα αλλά και αμφιβολίες για τον τρόπο που η Τουρκία διαχειρίζεται το μεταναστευτικό που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στον Έβρο.  

Η δημοσίευση της Edirne Haberleri στο Facebook:

Πηγή: e-evros.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sillalitirio
Κυβέρνηση υπό πίεση: «Σφυροκόπημα» εντός και εκτός Βουλής την Παρασκευή για τα Τέμπη με πρόταση δυσπιστίας και νέα συλλαλητήρια

Υπό πίεση βρίσκεται η κυβέρνηση υπό το βάρος της υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, η οποία αντιμετωπίζει τη σφοδρή κριτική σύσσωμης της...

Κυβέρνηση υπό πίεση: «Σφυροκόπημα» εντός και εκτός Βουλής την Παρασκευή για τα Τέμπη με πρόταση δυσπιστίας και νέα συλλαλητήρια
διχ
Μπαράζ διώξεων εκπαιδευτικών: Μετά τη Χρύσα Χοτζόγλου και ο Δημήτρης Χαρζουλάκης σέρνεται στα δικαστήρια για συνδικαλιστική δράση
Ο Δημήτρης Χαρτζουλάκης και η Χρύσα Χότζογλου κατηγορούνται και διώκονται πειθαρχικά με την απειλή απόλυσης
Μπαράζ διώξεων εκπαιδευτικών: Μετά τη Χρύσα Χοτζόγλου και ο Δημήτρης Χαρζουλάκης σέρνεται στα δικαστήρια για συνδικαλιστική δράση
Βασίλης Καλογήρου
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Βασίλη Καλογήρου: Βρέθηκε το βυσσινί αυτοκίνητο που φέρεται να τον άρπαξε
Νέο θρίλερ στην υπόθεση του θανάτου του Βασίλη Καλογήρου
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Βασίλη Καλογήρου: Βρέθηκε το βυσσινί αυτοκίνητο που φέρεται να τον άρπαξε
δικαιοσύνη
ΟΙΕΛΕ: Πλήγμα κατά της διαφάνειας και της λογοδοσίας η απομάκρυνση εκπροσώπων των εκπαιδευτικών από τα πειθαρχικά συμβούλια
Το πρόβλημα κατά την ΟΙΕΛΕ έγκειται στην υποχρηματοδότηση και στην υποστελέχωση, στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημόσια διοίκηση και, δυστυχώς,...
ΟΙΕΛΕ: Πλήγμα κατά της διαφάνειας και της λογοδοσίας η απομάκρυνση εκπροσώπων των εκπαιδευτικών από τα πειθαρχικά συμβούλια