Thumbnail
Συνεχίζονται ο συνομιλίες με τους Εργατικούς

Οι συνομιλίες με το κόμμα των Εργατικών δεν θα συνεχιστούν «απλά και μόνο για να γίνονται», εάν οι δύο πλευρές δεν μπορέσουν να καταλήξουν σε μία συμφωνία, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, σχετικά με τις συνομιλίες της κυβέρνησης με το κόμμα των Εργατικών, που συνεχίζονται.

Αξιωματούχοι του Εργατικού κόμματος συναντώνται σήμερα με τον υπεύθυνο του πολιτικού γραφείου της πρωθυπουργού, Γκέβιν Μπάργουελ, και οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν αύριο σε επίπεδο υπουργών και των ομολόγων τους στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι, ενημέρωσε ότι στόχος είναι να βρεθεί μία συμφωνία, έτσι ώστε η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ πριν τις 30 Ιουνίου - ημερομηνία την οποία η πρωθυπουργός είχε θέσει ως όριο για μία παράταση.  

«Εάν δουλέψουμε με έναν ρυθμό, το κοινοβούλιο μπορεί να ενωθεί, μπορούμε να καταλήξουμε σε μία συμφωνία, να την επικυρώσουμε και να βγούμε πριν χρειαστεί να κάνουμε τις ευρωεκλογές. Υπάρχει μία ευκαιρία εδώ και πρέπει να μην τη χάσουμε» είπε και πρόσθεσε: «Δεν θα συνεχίσουμε να συνομιλούμε μόνο και μόνο για να το κάνουμε. Αλλά πιστεύουμε ότι η συζήτηση και ο διάλογος που έχουμε είναι πολύτιμα και θέλουμε να το δούμε να συνεχίζεται και πιστεύουμε ότι κάνουμε πρόοδο».

Όπως είπε, εάν αυτή η προσπάθεια δεν ευοδώσει, θα βρεθεί τρόπος να εκφράσει το κοινοβούλιο τις προτιμήσεις του πάνω σε επιλογές, αλλά όποια και να είναι η επιλογή, θα πρέπει να εγκριθεί το νομοσχέδιο που σχετίζεται με την συμφωνία αποχώρησης.

Στη διάρκεια των μέχρι στιγμής συνομιλιών συζητήθηκε - χωρίς να συμφωνηθεί - να δρομολογηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο, σε μία προσπάθεια να παρακαμφθεί μία ακόμη κρίσιμη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την συμφωνία αποχώρησης. Πάνω στο νομοσχέδιο, οι βουλευτές θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις τροπολογίες τους για να υπάρξει μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, υπάρχει η επιθυμία για μία συμφωνία με τους Εργατικούς, γύρω από το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει μία διαδικασία εξεύρεσης κοινοβουλευτικής συναίνεσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molivia
Μεθοδεύσεις σε σχολεία για να εμποδίσουν εκπαιδευτικούς και μαθητές να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια
Με εκδρομές, ασκήσεις σεισμού και τηλεκπαίδευση προσπαθούν να ξορκίσουν το τρένο της μεγάλης οργής που ψάχνει το χαμένο οξυγόνο
Μεθοδεύσεις σε σχολεία για να εμποδίσουν εκπαιδευτικούς και μαθητές να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια
adonis
Απίστευτο στιγμιότυπο στη ζωντανή σύνδεση του Άδωνι Γεωργιάδη
Ένα απρόσμενο και αστείο περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη με τηλεοπτικό σταθμό, αφήνοντας άφωνους...
Απίστευτο στιγμιότυπο στη ζωντανή σύνδεση του Άδωνι Γεωργιάδη
panelladikes_03
2ο ή 4ο πεδίο; Η καθοριστική επιλογή για το δίλημμα των μαθητών του Λυκείου
Η απόφαση ανάμεσα στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο: Διλήμματα και στρατηγικές επιλογής για τους Μαθητές του Λυκείου
2ο ή 4ο πεδίο; Η καθοριστική επιλογή για το δίλημμα των μαθητών του Λυκείου