mas poreia
Δημοσιεύματα του αυστριακού Τύπου για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό και τις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος

«Ανάμεικτο απολογισμό» για τους πρώτους τέσσερις μήνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη βλέπει η αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten.

Επικαλούμενο εκτιμήσεις του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (APA), το έντυπο επισημαίνει ότι η θητεία της νέας κυβέρνησης «έχει σημαδευτεί από διαδηλώσεις, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και απεργίες, ωστόσο στις δημοσκοπήσεις η Ν.Δ. εξακολουθεί να προηγείται απέναντι στο αριστερό και λαϊκιστικό πρώην κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, το 38,5% των ερωτηθέντων θα έδινε σήμερα την ψήφο του στη Ν.Δ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έφτανε το 25%. Η αντίσταση απέναντι στη συντηρητική κυβέρνηση οφείλεται κυρίως στην οικονομική ένδεια, που παραμένει επίκαιρη, καθώς και στα άλυτα κοινωνικά προβλήματα».

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις «οι επικριτές του καταλογίζουν στον Μητσοτάκη ότι ακολουθεί καθαρά νεοφιλελεύθερη πολιτική, που θα μπορούσε να προκαλέσει νέο κύμα ανεργίας. Πρόσφατα το κομμουνιστικό συνδικάτο ΠΑΜΕ, το συνδικάτο των δημοσίων υπαλλήλων ΑΔΕΔΥ και το μετρό, καθώς και οι οδηγοί λεωφορείων της Αθήνας προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. (...) Την περασμένη Πέμπτη 165 από τους συνολικά 300 Έλληνες βουλευτές ενέκριναν τον νέο αναπτυξιακό νόμο. Η Ν.Δ. βλέπει το πολυνομοσχέδιο ως ευκαιρία για την προσέλκυση "παραγωγικών επενδύσεων". Κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι στα προηγούμενα δέκα χρόνια οι επενδύσεις μειώθηκαν κατά 40 δισεκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, η ανεργία στην Ελλάδα καταγράφει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην ΕΕ».

Η ελληνική ηλεκτρονική έκδοση της Deutsche Welle που αναμεταδίδει την είδηση συνοδεύει το δημοσίευμά της με μία εικόνα από φοιτητική κινητοποίηση του ΜΑΣ.

mas deutsche welle

Κεντρική εικόνα: alfavita.gr - Κινητοποίηση Φοιτητικών Συλλόγων στην Αθήνα, 31/10/2019 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

geodinamiko_institouto
Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Eσείς ξέρετε γιατί η ώρα των σεισμών φαίνεται πάντα πιο πίσω;
Γιατί το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο εμφανίζει την ώρα του σεισμού με διαφορά δύο ή τριών ωρών;
Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Eσείς ξέρετε γιατί η ώρα των σεισμών φαίνεται πάντα πιο πίσω;
santorini
Αιγαίο: Tο μοναδικό ερευνητικό σκάφος της Ελλάδας δεν συμμετέχει στις έρευνες στη Σαντορίνη; (Vid)
Γιατί το μοναδικό ερευνητικό σκάφος της Ελλάδας δεν συμμετέχει στις έρευνες στη Σαντορίνη;
Αιγαίο: Tο μοναδικό ερευνητικό σκάφος της Ελλάδας δεν συμμετέχει στις έρευνες στη Σαντορίνη; (Vid)