sxoleio vretania
Μαθητές που φοιτούν σε σχολεία με ιστορικό χαμηλών βαθμολογιών, είδαν τους βαθμούς τους να μειώνονται ασχέτως των επιδόσεών τους και των προτάσεων των καθηγητών τους, για να «εναρμονιστούν» με το ιστορικό των σχολείων τους

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι φετινές εξετάσεις (A Level) που καθορίζουν τη βαθμολογία βάσει της οποίας γίνεται η εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ακυρώθηκαν λόγω του κορονοϊού.

Οι μαθητές επρόκειτο να βαθμολογηθούν μέσω της χρήσης ενός αλγόριθμου, που θα συνυπολόγιζε μεταξύ άλλων τα αποτελέσματα των τεστ των μαθητών μέσα στη χρονιά, τα αποτελέσματα των δοκιμαστικών εξετάσεων και τις βαθμολογικές προτάσεις των εκπαιδευτικών, για να καταλήξει στους τελικούς βαθμούς του κάθε μαθητή.

Τα αποτελέσματα, όμως, που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, γκρέμισαν τις ελπίδες πολλών μαθητών για πρόσβαση σε μεγάλα πανεπιστήμια, καθώς σχεδόν 40% των μαθητών είδαν τη βαθμολογία τους να μειώνεται κατά έναν ή δύο βαθμούς από το αναμενόμενο, στο εύρος των πέντε πιθανών βαθμών.

Ακόμα χειρότερα, φαίνεται πως ο αλγόριθμος εμπεριείχε ταξικά χαρακτηριστικά στον σχεδιασμό του, καθώς η πλειοψηφία των μαθητών που είδαν τις βαθμολογίες τους να μειώνονται, ανήκαν σε δημόσια σχολεία φτωχών περιοχών, ενώ αντίθετα τα ιδιωτικά σχολεία της χώρας είδαν τους βαθμούς των μαθητών τους να αυξάνονται οριακά σε σχέση με την περσινή βαθμολογία.

Οι πλήρεις λεπτομέρειες του τρόπου βαθμολόγησης δεν έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα, αλλά είναι παραδεκτό ότι ο αλγόριθμος συνυπολόγισε το βαθμολογικό ιστορικό ενός σχολείου για να κρίνει την φετινή επίδοση του μαθητή που φοιτούσε σε αυτό. Δηλαδή μαθητές που φοιτούν σε σχολεία με ιστορικό χαμηλών βαθμολογιών, είδαν τους βαθμούς τους να μειώνονται ασχέτως των επιδόσεών τους και των προτάσεων των καθηγητών τους, για να «εναρμονιστούν» με το ιστορικό των σχολείων τους.

Η φετινή βαθμολόγηση μέσω του αλγορίθμου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Αγγλία, με την κατάσταση να χειροτερεύει έπειτα από τις παλινωδίες της ανεξάρτητης εκπαιδευτικής αρχής Ofqual, που έχει υπό την ευθύνη της τη διεξαγωγή των εξετάσεων, για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι μαθητές να υποβάλουν ένσταση στην τελική τους βαθμολόγηση.

Πηγή: info-war.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πατινια
Σοβαρό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη: Μοτοσικλετιστής εμβόλισε πατίνι και επιτέθηκε στον οδηγό του
Στο νοσοκομείο ο 28χρονος, κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη ο οδηγός της μηχανής.
Σοβαρό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη: Μοτοσικλετιστής εμβόλισε πατίνι και επιτέθηκε στον οδηγό του
plakias
Πλακιάς για Καρυστιανού: «Αν μπει στην πολιτική, αλλάζει ο τρόπος που θα τη βλέπουμε»
Προβληματισμός στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών για το ενδεχόμενο πολιτικής εμπλοκής – Τι λέει ο Νίκος Πλακιάς για τις δίκες, τους...
Πλακιάς για Καρυστιανού: «Αν μπει στην πολιτική, αλλάζει ο τρόπος που θα τη βλέπουμε»
Πανεπιστημίου Πειραιώς
Πανεπιστήμιο Πειραιά: Το βραβείο «Θεμιστοκλής» στον Επίτροπο Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Α. Τζιτζικώστα
Α. Τζιτζικώστας: «Η συμμετοχή μας στην ΕΕ ήταν και παραμένει το μεγαλύτερο στρατηγικό κεκτημένο της Ελλάδας»
Πανεπιστήμιο Πειραιά: Το βραβείο «Θεμιστοκλής» στον Επίτροπο Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Α. Τζιτζικώστα