Πώς μπορεί να συμπληρώσει ένας μαθητής την αίτηση για τις πανελλήνιες αν δεν έχει το word;
Σήμερα, σχεδόν όλοι οι εκπαιδευτικοί τα δουλεύουν, εφαρμόζοντας την ασύγχρονη εκπαίδευση,  στέλνοντας αρχεία στους μαθητές τους. Τα αρχεία αυτά συνήθως είναι σε Word. Σε Word όμως είναι και η αίτηση που πρέπει να συμπληρώσουν οι μαθητές της Γ Λυκείου για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν λογισμικά "γραφείου" , όπως είναι το Word, το Excel και το Power Point.

Τι μπορεί να κάνει όμως ένας μαθητής που θέλει να απαντήσει σε ασκήσεις του καθηγητή του ή να συμπληρώσει την αίτηση και δεν έχει το Word;

Ας δούμε τι προτάσεις υπάρχουν σύμφωνα με τους ειδικούς (pcsteps.gr)

1) Δωρεάν λήψη και εγκατάσταση του LibreOffice (https://www.libreoffice.org/download/download)

Το βασικότερο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου δωρεάν λογισμικού δεν είναι άλλο από το εύκολο περιβάλλον του στα ελληνικά. Η σουίτα του LibreOffice έχει πολύ απλά και κατανοητά εικονίδια, και περιλαμβάνει προγράμματα αντίστοιχα των Word, Excel, Powerpoint, Access, κ.λ.π.

Το μοναδικό και μικρό μειονέκτημα είναι ότι ενώ υποστηρίζει κανονικά τα αρχεία του Microsoft Office, η προεπιλεγμένη συμπεριφορά είναι να αποθηκεύει αρχεία στο φορμά του OpenOffice.odt για έγγραφο κειμένου και .ods για υπολογιστικά φύλλα. Αυτό μπορούμε να το διορθώσουμε εύκολα, έτσι ώστε η δωρεάν Office σουίτα να αποθηκεύει αυτόματα τα αρχεία μας με το συμβατό format του Microsoft Office. Δεν έχουμε παρά να πάμε στο Εργαλεία, Επιλογές και στην ενότητα Φόρτωση/Αποθήκευση επιλέγουμε το "Γενικά", και επιλέγουμε το "Microsoft Word 97-2003 (*.doc). Πατάμε στο ok, και πλέον η προεπιλογή για την αποθήκευση των αρχείων θα είναι το .doc.

2) Έγγραφα Google

To δωρεάν Office της Google, αν και δεν προσφέρει τα προηγμένα εργαλεία που θα βρούμε στο προηγούμενο λογισμικό, είναι σχεδιασμένο με πολύ εύκολο και σαφή τρόπο, καθιστώντας το ιδιαίτερα φιλικό. Επιπλέον, οι γραμμές εργαλείων και τα μενού της σουίτας έχουν πολλές δυνατότητες που δεν θα τις συναντήσουμε στην άλλη εφαρμογή. Εφόσον έχουμε σύνδεση στο ίντερνετ, όλα τα αρχεία θα αποθηκευτούν και θα συγχρονιστούν αυτόματα στο Google Drive, ώστε να μη χρειάζεται να ανησυχούμε για μεταφορές και αντίγραφα ασφαλείας.

Ο ταχύτερος τρόπος για να έχουμε πρόσβαση στα έγγραφα της Google είναι να τα κατεβάσουμε από το chrome web store (chrome.google.com/webstore/detail/docs/aohghmighlieiainnegkcijnfilokake)

Ύστερα μπορούμε να δημιουργήσουμε μία συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας, αλλά και να καρφιτσώσουμε το εικονίδιο στην γραμμή εργασιών.

Προθεσμία αποστολής της αίτησης 09 Απριλίου 2020

 

 

Θανάσης Κοπάδης

Μαθηματικός - Συγγραφέας

Ειδήσεις, θέματα και λύσεις για Πανελλήνιες 2024 - Βάσεις εισαγωγής

Μηχανογραφικό: Διαφοροποιήσεις στις επιλογές των υποψηφίων και επιλογές που εκπλήσσουν

Βάσεις εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές

Φτιάξε σωστά το Μηχανογραφικό σου με την βοήθεια των πιο εξειδικευμένων συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού

Τι σημαίνει η φράση «οι καιροί ου μενετοί»;

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syllalitirio_poreia_kinitopoiiseis_ntountouka.jpg
Αναπληρωτές Φυσικής Αγωγής: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στο ΥΠΑΙΘΑ
Αριθμό διορισμών στο πλήθος των φετινών αποχωρήσεων στη Γενική & την Ειδική Αγωγή στον κλάδο της Φυσικής Αγωγής ζητούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί -...
Αναπληρωτές Φυσικής Αγωγής: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στο ΥΠΑΙΘΑ
stratos
Πανελλαδικές 2024: Υποψήφιοι που πέρασαν τις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών
Υποψήφιοι που κρίθηκαν κατάλληλοι-ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών, Αστυνομικών Σχολών, των Σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού...
Πανελλαδικές 2024: Υποψήφιοι που πέρασαν τις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών