Πώς η κυβέρνηση εκφυλίζει τον χαρακτήρα της δωρεάν παιδείας
«Οι απόφοιτοι ή αλλιώς «αποτυχόντες»,οπως τους ορίζουν οι πανελληνιες και εμμεσως το ίδιο το κρατος, θα διαγωνιστούν στα ίδια μαθήματα, παραβλέποντας ότι κάτι τέτοιο είναι αναξιοκρατικό, εφόσον δεν διδάχτηκαν το συγκεκριμένο μάθημα στο σχολείο και το οποίο προϋποθέτει συστηματικό διάβασμα το οποίο χρειάζεται να ξεκινήσει ήδη από την δεύτερη τάξη του λυκείου»

Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει άποψη φοιτήτριας, αναφορικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις, την ανισότητα μεταξύ μαθητών και την αντικατάσταση της κοινωνιολογίας από τα λατινικά.

Ως πρωτοετής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ως άτομο που συμμερίζεται την αγωνία της μαθητικής κοινότητας ,έχοντας βιώσει το εν γένει ανταγωνιστικό και - πολλές φορές – άδικο θεσμό των πανελλαδικών εξετάσεων, αισθάνομαι την ανάγκη να θίξω ένα ζήτημα που δεν πρέπει να μείνει ασυζήτητο.

Αυτό δεν είναι άλλο από τις διατάξεις της υπουργικής απόφασης που αφορούν τόσο την αντικατάσταση της κοινωνιολογίας από τα λατινικά όσο και την κατάργηση του παλαιού συστήματος εξέτασης.

Ως απότοκο της παραπάνω διαπίστωσης, οι απόφοιτοι ή αλλιώς «αποτυχόντες» όπως τους ορίζουν οι πανελλήνιες και εμμέσως το ίδιο το κρατος, θέτοντας τροχοπέδη στους στόχους τους, εξάγεται ότι όλοι θα διαγωνιστούν στα ίδια μαθήματα, παραβλέποντας ότι κάτι τέτοιο είναι αναξιοκρατικό, εφόσον δεν διδάχτηκαν το συγκεκριμένο μάθημα στο σχολείο και το οποίο προϋποθέτει συστηματικό διάβασμα το οποίο χρειάζεται να ξεκινήσει ήδη από την δεύτερη τάξη του λυκείου. 

Μία τέτοια απόφαση όχι μόνο αποκόπτει το νήμα της γνώσης και «θέτει εκποδών» την ανέλιξη, προσωπική και κοινωνική, αλλά και εκφυλίζει του χαρακτήρα της δωρεάν παιδείας. 

Επομένως, οι απόφοιτοι με εύπορους ή έστω με ικανοποιητικό οικονομικό υπόβαθρο, γονείς που δύνανται να αντέξουν περισσότερα έξοδα, θα απευθυνθούν κατά κόρον σε φροντιστήρια και σε ιδιαίτερα μαθήματα. 

Όσο για κάποιον που δεν …«πληροί τις προϋποθέσεις» θα θυσιαστεί στο βωμό της κοινωνικής αδικίας αναζητώντας μάταια το κοστοβόρο «κλειδί» της επιτυχίας. 

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τα επικείμενα και ,προφανώς, επικίνδυνα σχέδια που πλήττουν την ίδια την παιδεία ή αν θα παραμείνουμε θιασώτες μιας εξόφθαλμης αδικίας.

    

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Parkinson
Νόσος Πάρκινσον: Οι ασθενείς διπλασιάστηκαν σε 25 χρόνια – Έκκληση για Εθνική Στρατηγική
Η πιο ραγδαία νευροεκφυλιστική νόσος διπλασίασε τους ασθενείς της – Νέες θεραπείες και αγώνας για εθνικό σχέδιο δράσης στην Ελλάδα
Νόσος Πάρκινσον: Οι ασθενείς διπλασιάστηκαν σε 25 χρόνια – Έκκληση για Εθνική Στρατηγική
tiropita
Η πιο τραγανή και παραδοσιακή τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο – Το άρωμα του χωριού στον φούρνο σας!
Μια αυθεντική συνταγή που παντρεύει την απλότητα των υλικών με τη μαγεία της σπιτικής παράδοσης – όπως την έφτιαχνε η γιαγιά στο χωριό
Η πιο τραγανή και παραδοσιακή τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο – Το άρωμα του χωριού στον φούρνο σας!