Επιμέλεια: AlfaVita.gr
Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέδριο στην Πολωνία. Ο κ. Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος και η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία είχε γίνει δεκτή στην ΕΕ για πολιτικούς λόγους και όχι επειδή ήταν εναρμονισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους.
Μέχρι στιγμής, το σχόλιο του Τούρκου πρωθυπουργού δεν έχει προκαλέσει καμία αντίδραση από την πλευρά του έλληνα υπουργού Εξωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.
Το υπουργείο Εξωτερικών αρκέστηκε στην παρακάτω δήλωσε που έκανε δια μέσω του εκπροσώπου του:
"Η αμφισβήτηση, από πλευράς του Τούρκου πρωθυπουργού, της ίδιας της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλει να αφυπνίσει, επιτέλους, τη διεθνή κοινότητα σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας για το Κυπριακό. Οιοσδήποτε περαιτέρω σχολιασμός επ' αυτού είναι περιττός" δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κ. Κούτρας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ