Thumbnail
Βουλή

Το Μαξιμου επέλεξε, όπως είχε προαναγγείλει και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, να αποκλείσει τόσο τη λύση του κατεπείγοντος όσο και αυτή του ενός άρθρου αφού τελικά θα κατατεθεί με τη διαδικασία του επείγοντος και σε 19 άρθρα όπως «ανέβηκε» το Σάββατο στις 20:00 στο opengov.gr.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της naftemporiki.gr, ο λόγος είναι αφενός διότι υπήρχε χρόνος αφού η δέσμευση ήταν να γίνει νόμος του κράτους μέχρι τις 17 του τρέχοντος μηνός αφετέρου διότι υπήρχε ο αυξημένος κίνδυνος καταψήφισής του - ήδη Ν. Νικολόπουλος και Κ. Μπάρκας είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους - αλλά ούτε και ο νέος πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επιθυμούσε η έναρξη της θητείας και μάλιστα σε ένα τόσο σημαντικό θέμα να συνδεθεί με διαδικασίες που δεν προάγουν τον κονοβουλευτισμό.

Από εκεί και μετά στο Μαξίμου εκτιμούν ότι και οι 155 βουλευτές θα ψηφίσουν τα άρθρα του ν/σ ενώ στέκονται στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και όπως λένε «να δούμε τι θα κάνουν τώρα εκείνοι που κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης μας έλεγαν να υπογράψουμε ότι μας φέρουν».

Στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία ευρισκόμενη επί της ουσίας σε προεκλογική περίοδο θα ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση στη Βουλή και για έναν ακόμη λόγο όπως λένε.

Για να καταδείξουν οι τρεις υποψήφιοι (Ευ. Μεϊμαράκης, Κυρ. Μητσοτάκης, Αδ. Γεωργιάδης) την αναγκαιότητα της κοινοβουλευτικής παρουσίας του νέου προέδρου του κόμματος σε μία έμμεση κριτική στην υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζιικώστα.

Ωστόσο, λένε τα ίδια στελέχη, έχει ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσουν το ΠΑΣΟΚ - παρά τους υψηλούς τόνους της κ. Γεννηματά - το Ποτάμι για το οποίο πρόσφατα ο κ. Θεοδωράκης είπε για την κυβέρνηση ότι τα λίγα θετικά της θα τα στηρίξει, αλλά και της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Συνάντηση Τσακαλώτου - Λαγκάρντ για μέτρα και χρέος

Η πορεία εφαρμογής του τρίτου μνημονίου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στη Λίμα του Περού.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέτει ως προϋπόθεση για να συμμετάσχει στην χρηματοδότηση του προγράμματος να μειωθεί το ελληνικό κρατικό χρέος και να ληφθούν πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα στο ασφαλιστικό και αλλού.

Σύμφωνα με τον 902.gr, ο Ευκλ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι η συνάντηση έγινε σε «θετικό κλίμα», προσθέτοντας ότι «η κ. Λαγκάρντ συμμερίζεται την προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρωθεί έγκαιρα η πρώτη αξιολόγηση ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως έχει προγραμματιστεί, πριν την 1/1/2016».

Επίσης, στην δήλωσή του αναφέρθηκε στον στόχο της ελληνικής κυβέρνησης για μείωση του χρέους, αποσιωπώντας ότι θα συνδυαστεί με νέα σκληρά μέτρα. «Αμέσως θα ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση για το χρέος, προκειμένου να δημιουργηθούν οι ικανές συνθήκες για την Ελλάδα ώστε να αλλάξει σελίδα και να φανεί στην πράξη η έξοδος από την κρίση», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefalos.jpg
Αυτισμός: Ποιος είναι ο παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου;
Σύμφωνα με τη μελέτη, κοινοί ατμοσφαιρικοί ρύποι, όπως τα μικροσωματίδια και τα οξείδια του αζώτου, μπορούν να πυροδοτήσουν πολύπλοκους βιολογικούς...
Αυτισμός: Ποιος είναι ο παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου;
arxaia_ellada
Οι βωμολοχίες των αρχαίων Ελλήνων: Γυναικοπίπης, Ηδονοθήκη, Εύπυγος, Μυζούρις κα
Δείτε μερικές λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες όταν ήθελαν να μειώσουν κάποιον
Οι βωμολοχίες των αρχαίων Ελλήνων: Γυναικοπίπης, Ηδονοθήκη, Εύπυγος, Μυζούρις κα
texniti_noimosini
Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί το επάγγελμα του μεταφραστή – Σε 3 χρόνια δεν θα χρειάζονται οι άνθρωποι

Σε τρία χρόνια, οι άνθρωποι δεν θα χρειάζονται καθόλου για μεταφράσεις, εκτίμησε ο Vasco Pedro, CEO της Unbabel,...

Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί το επάγγελμα του μεταφραστή – Σε 3 χρόνια δεν θα χρειάζονται οι άνθρωποι