Thumbnail
Δημοσκόπηση της Pulse

Προβάδισμα έξι ποσοστιαίων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του Action24, που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Ειδικότερα, η Ν.Δ. εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 31%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 25%.

Αναλυτικά, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων έχουν ως εξής:

ΝΔ 31%, ΣΥΡΙΖΑ 25%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,5%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 5,5%, ΚΚΕ 5,5%, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3%, ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3%, ΠΟΤΑΜΙ 2,5%, ΑΝ.ΕΛ. 2,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. 3,5% επιλέγουν άλλο κόμμα, 8,5% είναι οι αναποφάσιστοι και 2,5% δεν απαντούν.

Στην ίδια έρευνα και στο ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός», ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει προβάδισμα 7% έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα (30%-23%). Το 42% των ερωτηθέντων απάντησαν «κανένας από τους δύο».

Στην παράσταση νίκης, η Ν.Δ. προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 18 μονάδες (50%-32%).

Σε ερώτημα που αφορά την αξιολόγηση των κυβερνήσεων από τότε που η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο, η κυβέρνηση Σαμαρά προηγείται με 35% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 57% αρνητικών και μάλλον αρνητικών. Δεύτερη έρχεται η κυβέρνηση Παπαδήμου, με 26% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 65% αρνητικών και μάλλον αρνητικών. Ακολουθεί η κυβέρνηση Τσίπρα με 18% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες , έναντι 73% αρνητικών και μάλλον αρνητικών. Τελευταία είναι η κυβέρνηση Παπανδρέου με 8% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 83% αρνητικών και μάλλον αρνητικών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘ
ΣΑΕΚ: Κριτήρια και διαδικασία επιλογής Διευθυντών και Υποδιευθυντών
Απόφαση του Υφυπουργού Κων/νου Βλάση για τα κριτήρια και τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών και Υποδιευθυντών των Σ.Α.Ε.Κ.
ΣΑΕΚ: Κριτήρια και διαδικασία επιλογής Διευθυντών και Υποδιευθυντών
teboneras
«Δεν γίνεται το δίκιο να υποχωρεί μπροστά στο άδικο» – Στήριξη Τεμπονέρα από Πατρινούς δικηγόρους μετά το εξώδικο της Ομάδας Αλήθειας
Ηχηρή τοποθέτηση για τις «θρασύτατες απειλές» και υπενθύμιση του παρελθόντος: «Σήμερα δεν ήρθαν με λοστό, αλλά με εξώδικο
«Δεν γίνεται το δίκιο να υποχωρεί μπροστά στο άδικο» – Στήριξη Τεμπονέρα από Πατρινούς δικηγόρους μετά το εξώδικο της Ομάδας Αλήθειας
καθηγητης
Θλίψη στο Πανεπιστήμιο Πατρών: Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Τάκης Παπανίκας
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 22 Απριλίου στις 11:00 π.μ., στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αχαρνών (Μενίδι)
Θλίψη στο Πανεπιστήμιο Πατρών: Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Τάκης Παπανίκας