Thumbnail
Σε αντίθεση με τον πρώην Υπουργό Παιδείας και το γ.γ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε η Υπουργός Παιδείας κ. Αγγελική Ευφροσύνη Κιάου-Δημάκου στη σημερινή συνέντευξη τύπου τα πραγματικά κενά ξεπερνούν τις 25.000! Η κ. Κιάου τόλμησε και είπε την αλήθεια σε αντίθεση με τον πρώην Υπουργό Παιδείας κ Α. Μπαλτά και τον νυν γ.γ. Δημήτρη Χασάπη οι οποίοι μιλούσαν ο ένας για 12.000 ο άλλος για 17.000 κενά.

Να τι είπε η κ. Κιάου:

"Για την κάλυψη των κενών εγκρίθηκε η πρόσληψη (ΣτΕ) και χρηματοδότηση 12.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ωρομισθίων από το ΕΣΠΑ ανά εκπαιδευτική περιφέρεια (ολοήμερα νηπιαγωγεία, ολοήμερα δημοτικά, μέρος της ειδικής αγωγής, πρόσθετα μαθήματα γλώσσας κ.λ.π. στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση), 2.000 εκπαιδευτικών από τον τακτικό προϋπολογισμό, πλέον των 4.000 εκπαιδευτικών από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (72.000.000 ευρώ ) και 1.000 εκπαιδευτικών από τον τακτικό προϋπολογισμό, λόγω των αδειών χωρίς αποδοχές. Υπεγράφησαν δύο εκ των απαιτουμένων Π.Υ.Σ για την κατ εξαίρεση πρόσληψή τους και αναμένεται η ολοκλήρωση της   υπογραφής των υπολοίπων.

Η εν λόγω συνολική   χρηματοδότηση και ο αριθμός των αναπληρωτών που θα προσληφθούν είναι αυξημένος σε σχέση με τη σχολική χρονιά 2014-2015. Συγκεκριμένα πέρσι είχε εγκριθεί η χρηματοδότηση προσλήψεων 11.000 εκπαιδευτικών από το ΕΣΠΑ και 6.000 για το κυρίως πρόγραμμα από εθνικούς πόρους (σύνολο 17.000), ενώ αυτή τη χρονιά εγκρίθηκαν 12.000 εκπαιδευτικοί από το ΕΣΠΑ και 7.000 και πλέον από εθνικούς πόρους (19.000 και πλέον).

Παρά την επί πλέον αυτή έγκριση, τα κενά προς πλήρωση υπολογίζονται κατ’ εκτίμηση σε 6.000. Τούτο οφείλεται αφενός στις 3.350 περίπου συνταξιοδοτήσεις (έως τον Αύγουστο 2015) και στα κενά που είχαν διαπιστωθεί και την προηγούμενη χρονιά, αφετέρου δε στους περιορισμούς των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, κυρίως ως προς την κατανομή τους ανά περιφέρεια. Τα κενά αυτά αφορούν κυρίως ειδικές δράσεις. Σε περίπτωση που ορισμένα ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά δεν καλυφθούν από το ΕΣΠΑ, το Υπουργείο θα καταβάλει προσπάθεια να τα καλύψει σταδιακά από εθνικούς πόρους".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα