Thumbnail
Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Με προφορική οδηγία που δόθηκε από τη διεύθυνση της Γ Αθήνας από εδώ και στο εξής δεν θα προσμετράται η ώρα της σίτισης ως διδακτική μόνο για τους αναπληρωτές/τριες μέσω ΕΣΠΑ! Ταυτόχρονα, δόθηκε οδηγία στους/στις διευθυντές/διευθύντριες των σχολικών μονάδων της ίδιας διεύθυνσης να αναπροσαρμόσουν τα ωρολόγια προγράμματά τους, βάσει αυτής της αλλαγής! Η οδηγία αυτή, έρχεται να συμπληρώσει την προηγούμενη που επεδίωκε να απαγορεύσει την ενισχυτική διδασκαλία στους αναπληρωτές ΕΣΠΑ. Είναι γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των αναπληρωτών στα δημόσια σχολεία καλύπτονται μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και σε αυτήν τη βάση, γίνεται ακόμα πιο σαφής η πολιτική σκοπιμότητα πίσω από αυτές τις ξαφνικές αλλαγές.

Σε ένα δημόσιο σχολείο που λειτουργεί με ο,τι περισσεύει και σε μια ακόμα απεγνωσμένη προσπάθεια κάλυψης των κενών, το Υπουργείο επιδιώκει να απαγορεύσει την πρόσβαση των αναπληρωτών σε διδακτικές δομές της εκπαίδευσης, εξαναγκάζοντάς τους να τρέχουν να καλύψουν ο,τι τους επιτρέπεται  για να συμπληρώσουν το ωράριό τους! Η προσπάθεια της κάλυψης των τρυπών του «Νέου Σχολείου» γίνονται ακόμα πιο εντατικές, αφού τα κενά δεν συρρικνώνονται παρόλες τις μηχανορραφίες. Είναι ξεκάθαρο πως αν η ώρα της σίτισης δεν θεωρείται διδακτική μόνο για τους αναπληρωτές, ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και για τους μόνιμους συναδέλφους. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει ο ακραίος διαχωρισμός που επιδιώκεται ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς ούτε η πλήρης καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων!

Καλούμε:

·       τους συλλόγους διδασκόντων της Γ Αθήνας να μην αλλάξουν τα προγράμματα εξαιρώντας τους αναπληρωτές συναδέλφους από την ώρα της σίτισης.

·       να παρθεί πίσω η απαράδεκτη οδηγία που ελαστικοποιεί ακόμη περισσότερο τις σχέσεις εργασίας των αναπληρωτών και που ανοίγει το δρόμο σε ένα καθεστώς μετακινήσεων όλων των εκπαιδευτικών!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παύλος Χρηστίδης
Χρηστίδης: «Ανίκανη η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα καρτέλ της ακρίβειας»
Χρηστίδης: Η κυβέρνηση αδυνατεί να τιθασεύσει την ακρίβεια και μετατρέπει την αγορά σε οικονομικό ναρκοπέδιο❞
Χρηστίδης: «Ανίκανη η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα καρτέλ της ακρίβειας»
Κρασί
Σιωπηλή απειλή στο ποτήρι: Αυξάνονται ανησυχητικά οι τοξικές ουσίες στα ευρωπαϊκά κρασιά
Συναγερμός για μεγάλη αύξηση επικίνδυνης χημικής ουσίας στα ευρωπαϊκά κρασιά
Σιωπηλή απειλή στο ποτήρι: Αυξάνονται ανησυχητικά οι τοξικές ουσίες στα ευρωπαϊκά κρασιά
Τσεκούρι
Λάρισα: Αναζητείται άνδρας που επιτέθηκε σε 16χρονο με τσεκούρι – Μυστήριο γύρω από την ταυτότητά του
Λάρισα: Άφαντος ο δράστης με το τσεκούρι που επιτέθηκε σε ανήλικο – Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ
Λάρισα: Αναζητείται άνδρας που επιτέθηκε σε 16χρονο με τσεκούρι – Μυστήριο γύρω από την ταυτότητά του