Thumbnail
Ενημέρωση του Βασίλη Βούγια

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας καταβάλλεται έντονη προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε  στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς  την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί - Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π.) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π.) να βρίσκονται στα Σχολεία και στα Κ.Ε.Σ.Υ. και για πρώτη φορά από την αρχή στις Δομές του Υπουργείου Παιδείας(Τάξεις Υποδοχής - ΕΠΑ.Λ.  κ.α).

Το χρονοδιάγραμμα, αν όλα πάνε καλά είναι το εξής:

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί
Ανακοινώθηκαν προ ολίγου οι Οριστικοί Πίνακες των εκπαιδευτικών και  από σήμερα αρχίζουν οι δηλώσεις προτίμησης περιοχών(Οι δηλώσεις περιοχών προτίμησης υποβάλλονται εντός πέντε (5) ημερών από την ανάρτηση των οριστικών πινάκων). Από Δευτέρα 03/9 θα συγκεντρωθούν τα  κενά  από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, την Τετάρτη 05/09 θα γίνει η κλαδική κατανομή και  οι προσλήψεις των ειδικοτήτων των αναπληρωτών, ώστε τη Δευτέρα 10/09 να επιληφθούν της τοποθέτησης τα Π.Υ.Σ.Π.Ε., για να χτυπήσει το κουδούνι της Τρίτης 11/09 με τους συναδέλφους αναπληρωτές στη θέση τους.

Αναπληρωτές Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π.
Οριστικοί Πίνακες για τους αναπληρωτές Ε.Β.Π. αναμένονται την επόμενη εβδομάδα από 2 Π.Δ.Ε., την Κεντρική Μακεδονία και τη Δυτική Ελλάδα. Οι υπόλοιποι έχουν κοινοποιηθεί από τις 11 Π.Δ.Ε.
Για τους αναπληρωτές Ε.Ε.Π. έχουν ανακοινωθεί Οριστικοί Πίνακες από 2 Π.Δ.Ε., την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα και αναμένονται 11 από τις υπόλοιπες Π.Δ.Ε..

Ο προγραμματισμός του Υπουργείου είναι προς την κατεύθυνση της κοινοποίησης όλων των Οριστικών Πινάκων υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. εγκαίρως, ώστε από Δευτέρα 03/09 έως Τρίτη 04/09 να συνεδριάσουν οπωσδήποτε τα 13 Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. των 13 Π.Δ.Ε., για να καλέσουν τους αναπληρωτές να δηλώσουν προτιμήσεις, ώστε η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως την Δευτέρα 10/09, για να είναι οι συνάδελφοι την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς 2018-19 στις θέσεις τους.

Βασικά προαπαιτούμενα όλων αυτών είναι:
1ον. Η έγκαιρη κοινοποίηση των Οριστικών Πινάκων υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2018-19, από τις Π.Δ.Ε.  και
2ον.  Η συνεδρίαση των 13 Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., τη Δευτέρα 03 ή την Τρίτη 04 Σεπτεμβρίου.
Για το πρώτο προαπαιτούμενο το Υπουργείο πληροφορούμεθα πως καταβάλει προσπάθειες ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση.

Για το δεύτερο όμως, με δεδομένη την εμπλοκή 13 Π.Δ.Ε., χρειάζεται εκ των ων ουκ άνευ συντονισμός, αλλά και πίεση από τους Αιρετούς μας του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. των 13 Περιφερειών, που αποτελούν μέλη των Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., προς την κατεύθυνση σύγκλισης των Συμβουλίων τις συγκεκριμένες ανελαστικές ημερομηνίες.

Για συμβολικούς αλλά και πολύ ουσιαστικούς λόγους το Ε.Ε.Π. και το Ε.Β.Π. πρέπει να είναι στη θέση του, μαζί με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνδράμουμε όλοι όσοι εμπλεκόμεθα, με όλες μας τις δυνάμεις.

Βασίλης Βούγιας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βάρναλης
Μεγάλη Παρασκευή κατά Κώστα Βάρναλη στο "Φως που καίει"
Η είσοδος της μάνας του Χριστού στο έργο, παρουσιάζεται από τον ποιητή σαν ανθρώπινη μάνα, στον επιτάφιο θρήνο της, που κλαίει το νεκρό της παιδί, με...
Μεγάλη Παρασκευή κατά Κώστα Βάρναλη στο "Φως που καίει"