Thumbnail
Του Βασίλη Βούγια

Παραθέτω 6 σημεία πάνω στα οποία τοποθετήθηκε σήμερα ο Δ/ντής Ε.Α.Ε. Π. Κασσιανός αναφορικά με τους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή.

Τον Δ/ντή Ε.Α.Ε. συνάντησε σήμερα το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στη θέση του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί στην προγραμματισμένη συνάντηση, λόγω έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου.

1. Η κατανομή των 4.500 μόνιμων διορισμών για την Ειδική Αγωγή θα γίνει σύμφωνα με τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π., Ε.Β.Π. των 2 τελευταίων χρόνων, αναλογικά, αφού αφαιρεθούν οι προσλήψεις για Παράλληλη Στήριξη και για μαθητές Γενικών Σχολείων (προσλήψεις Σχ. Νοσηλευτών και Ε.Β.Π.).

2. Θα εξαντληθούν οι δυνατότητες προσμέτρησης όσο το δυνατόν μεγαλύτερης προϋπηρεσίας.

3. Οι συναντήσεις του Υπουργού Παιδείας με ΑΣΕΠ/ΣτΕ/Υπουργεία, είναι η αιτία καθυστέρησης της επίσημης ανακοίνωσης από πλευράς Υπουργείου για το σύστημα της διαδικασίας των μόνιμων διορισμών.

4. Το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. θα έχει τα ίδια κριτήρια με τους εκπαιδευτικούς Γενικής και οι Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής θα πάνε ξεχωριστά λόγω προαπαιτούμενων Μεταπτυχιακών Τίτλων.

5. Οι προσλήψεις αναπληρωτών του χρόνου θα γίνουν με το νέο σύστημα των μόνιμων διορισμών.

Δηλαδή αν π.χ. από τον Πίνακα των Κοινωνικών Λειτουργών γίνουν 100 μόνιμοι διορισμοί, οι προσλήψεις αναπληρωτών θα ξεκινήσουν από τον ίδιο Πίνακα αφού έχουν φύγει οι 100 πρώτοι.

6. Ο νόμος των μόνιμων διορισμών απασχολεί την ηγεσία του Υπουργείου πάρα πολύ και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να υπάρξει νομική ασφάλεια.

Αναλυτική ενημέρωση σύντομα από την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

Από το Facebook του Βασίλη Βούγια

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Πιερρακάκης
Πιερρακάκης: « Δεν υπάρχουν χρήματα για 13ο-14ο μισθό και σύνταξη»
«Η ελληνική οικονομία είναι σε καλή κατάσταση- Θα είμαστε πολύ προσεκτικοί ως προς τη δημοσιονομική πολιτική και θα εμβαθύνουμε σε μεταρρυθμίσεις»
Πιερρακάκης: « Δεν υπάρχουν χρήματα για 13ο-14ο μισθό και σύνταξη»
Πορτοσάλτε
Σφοδρή επίθεση της ΑΔΕΔΥ σε Πορτοσάλτε για σχόλια κατά δικαστού που έκρινε νόμιμη την απεργία
«Δεν μας τρομοκρατούν»: Η ΑΔΕΔΥ απαντά στον Πορτοσάλτε για την επίθεση σε δικαστή
Σφοδρή επίθεση της ΑΔΕΔΥ σε Πορτοσάλτε για σχόλια κατά δικαστού που έκρινε νόμιμη την απεργία