Thumbnail
Ανακοίνωση της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στην καθαριότητα του νοσοκομείου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου με την στήριξη του Υπουργείου Υγείας, προχωράει άμεσα σε νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη νέων εργαζόμενων στην καθαριότητα πετώντας έξω από τον διαγωνισμό (σύμφωνα με την ωμή ομολογία της Διοίκησης του νοσοκομείου) τους δεκάδες εργαζόμενους που εδώ και δύο χρόνια δουλεύουν σε αυτήν την υπηρεσία.

Ανακυκλώνουν την ανεργία και την επισφάλεια αντί να προχωρήσουν στην μονιμοποίηση των εργαζόμενων στην καθαριότητα όχι μονάχα στον Άγιο Σάββα αλλά και σε δεκάδες νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, όπως ζητάνε τα συνδικάτα των εργαζόμενων στα νοσοκομεία.

Το τελευταίο δεκαήμερο έγιναν μια σειρά πετυχημένων κινητοποιήσεων των συναδέλφων-εργαζομένων στην καθαριότητα, ενάντια στην πρόκληση της Διοίκησης του Νοσοκομείου για fast track νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ όπου θα οδηγήσει σε απόλυση την συντριπτική πλειοψηφία αυτών των συναδέλφων.

Σε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ήταν απούσα με διάφορα στελέχη του υπουργείου να δηλώνουν προκλητικά «ξεχάστε την μονιμότητα». Για όλους εμάς όμως που συγκρουστήκαμε με τα μνημόνια δέκα χρόνια τώρα, η μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αδιαπραγμάτευτη, είναι αναπόσπαστο κομμάτι των διεκδικήσεων μας να πάρουμε πίσω όλα όσα μας στέρησαν τα μνημόνια.

Οι συνάδελφοι στην καθαριότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δεν είναι ούτε εργαζόμενοι 2ης κατηγορίας, ούτε αναλώσιμοι. Γι’ αυτό θα σταθούμε δίπλα τους στον δίκαιο αγώνα για μονιμοποίηση, για καλύτερες συνθήκες και όρους εργασίας.

Απαιτούμε την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, προσλήψεις για την κάλυψη όλων των αναγκών, που είναι πάγιες και διαρκείς και ίση μεταχείριση και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. Στο αίτημα αυτό δεν κάνουμε πίσω!

Καλούμε, φορείς, συλλόγους και σωματεία να σταθούν στο πλευρό τους και να δηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους!

Διαβάστε επίσης στο alfavita.gr

Σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών: Λάβε 4 μόρια με ECDL εξ αποστάσεως

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anemoi_0.jpg
Καιρός με πολλά μποφόρ σήμερα Δευτέρα - Που θα βρέξει, που θα σημειωθούν καταιγίδες
Μεταβατικός καιρός με βροχές, δυνατούς ανέμους και σταδιακή βελτίωση - Αναλυτική πρόγνωση έως την Παρασκευή
Καιρός με πολλά μποφόρ σήμερα Δευτέρα - Που θα βρέξει, που θα σημειωθούν καταιγίδες
paideias
Δικαίωση εκπαιδευτικών για την άδεια άνευ αποδοχών ανατροφής τέκνου: Αναμένεται νέα εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ
Μετά από αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, το Υπουργείο Παιδείας αναθεωρεί την πρακτική του για τη διάρκεια της άδειας ανατροφής τέκνου.
Δικαίωση εκπαιδευτικών για την άδεια άνευ αποδοχών ανατροφής τέκνου: Αναμένεται νέα εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ