koutsoumpas
Συνάντηση Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με τον γγ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπα για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 10 Μαΐου

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, στην έδρα της ΚΕ, με αντιπροσωπεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ). Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Κ. Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας & Έρευνας.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων και η απουσία ουσιαστικών μέτρων για την ασφαλή επαναλειτουργία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την επόμενη Δευτέρα 10/5 (μαζικοί εμβολιασμοί που έπρεπε ήδη να έχουν γίνει, αραίωση των τμημάτων, επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ κλπ), αλλά και για την αντιμετώπιση των οξυμένων μορφωτικών και κοινωνικοψυχολογικών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, κυρίως στους μαθητές, με την πολύμηνη αναστολή της δια ζώσης εκπαίδευσης. Τονίστηκε η ανάγκη της μονιμοποίησης των χιλιάδων αναπληρωτών, οι διορισμοί νέων εκπαιδευτικών και η υλοποίηση της προσχολικής αγωγής με σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις».

Αναφορά έγινε ακόμα «στην προσπάθεια να εμποδιστούν με επιτυχία μια σειρά από αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις (αξιολόγηση, ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια) ως παρακαταθήκη για τη συνέχεια».

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως «το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους για υγεία, μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα». Επίσης, δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αναδεικνύει μέσα στο κίνημα, αλλά και με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, τα προβλήματα της εκπαίδευσης και σημείωσε πως «το επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους ώστε να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση, που αφορά τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, καθώς και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και θα χειροτερέψει τη ζωή της λαϊκής οικογένειας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θρανία
Προς ΥΠΑΙΘΑ και Ίδρυμα Ωνάση: οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης 10, 11 και 13, το πρόγραμμα "Δράσεις Ενεργού Πολίτη" και τα Ωνάσεια σχολεία
«Δυστυχώς, ήδη άρχισαν να επαληθεύονται οι προβλέψεις όσων αντιλήφθηκαν την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας μέσω των "Ωνάσειων Σχολείων»
Προς ΥΠΑΙΘΑ και Ίδρυμα Ωνάση: οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης 10, 11 και 13, το πρόγραμμα "Δράσεις Ενεργού Πολίτη" και τα Ωνάσεια σχολεία
ekpaideutikoi
Erasmus+: Από την Κέρκυρα στην Μπολόνια: Ένα ταξίδι γνώσης και καινοτομίας στην προσχολική εκπαίδευση
Καινοτόμες παιδαγωγικές μέθοδοι στην προσχολική εκπαίδευση – Συμμετοχή του 1ου Νηπιαγωγείου Κέρκυρας σε πρόγραμμα Erasmus+
Erasmus+: Από την Κέρκυρα στην Μπολόνια: Ένα ταξίδι γνώσης και καινοτομίας στην προσχολική εκπαίδευση
tempi
Τραγωδία στα Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει την ασυνεννοησία στο Κέντρο Επιχειρήσεων
Nέο ηχητικό ντοκουμέντο με μητέρα επιζώντα να καλεί στο «112»
Τραγωδία στα Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει την ασυνεννοησία στο Κέντρο Επιχειρήσεων