Εμβολιασμός μαθητών - Σκουτέλης: Ο εμβολιασμός είναι ασφαλής για τα παιδιά
Ο εμβολιασμός είναι ασφαλής για τους μαθητές 12-15 ετών, αλλά δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα, σύμφωνα με τον Αθανάσιο Σκουτέλη

Ο διευθυντής Παθολογικής Κλινικής και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Αθανάσιος Σκουτέλης, μίλησε για τον εμβολιασμό των μαθητών ηλικίας 12-15 ετών.

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1, μέχρι τώρα όλοι οι οργανισμοί που έχουν ασχοληθεί με το θέμα έχουν αποφανθεί ότι ο εμβολιασμός είναι ασφαλής για τα παιδιά, αλλά το θέμα αυτό δεν έχει απασχολήσει ακόμη την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού και δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα.

Στη συνέχεια, ο Αθανάσιος Σκουτέλης πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και η κουβέντα αυτή περί υποχρεωτικότητας είναι πολύ παλιότερη από τον κορονοϊό και αυτό που ισχύει είναι ότι αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα για κάθε πολίτη να εμβολιαστεί ή όχι.

Εμβολιασμός: Δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση

Σε σχέση με την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα, είπε ότι ναι μεν πηγαίνει σχετικά καλά, αλλά σε κάποιες ηλικιακές ομάδες που το ποσοστό θα έπρεπε να πλησιάζει το 100%, δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση.

Για τις μεταλλάξεις, δήλωσε ότι οι μέχρι τώρα γνωστές φαίνεται πως καλύπτονται από τα εμβόλια.

Χρειάζονται φραγμοί στον τουρισμό

Επίσης, αναφέρθηκε στην περίπτωση του τουρίστα από τη Ρωσία που ήρθε στη χώρα μας με αρνητικό τεστ και τώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με κορονοϊό, εξήγησε ότι είναι σωστό να μπαίνουν πολλοί φραγμοί για να έρθει ένας τουρίστας στη χώρας μας, αλλά από την άλλη πλευρά δεν είναι δυνατόν να προλαβαίνουμε όλες τις περιπτώσεις τουριστών που θα έρθουν στη χώρα μας και θα νοσούν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideutikoi
Erasmus+: Από την Κέρκυρα στην Μπολόνια: Ένα ταξίδι γνώσης και καινοτομίας στην προσχολική εκπαίδευση
Καινοτόμες παιδαγωγικές μέθοδοι στην προσχολική εκπαίδευση – Συμμετοχή του 1ου Νηπιαγωγείου Κέρκυρας σε πρόγραμμα Erasmus+
Erasmus+: Από την Κέρκυρα στην Μπολόνια: Ένα ταξίδι γνώσης και καινοτομίας στην προσχολική εκπαίδευση
tempi
Τραγωδία στα Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει την ασυνεννοησία στο Κέντρο Επιχειρήσεων
Nέο ηχητικό ντοκουμέντο με μητέρα επιζώντα να καλεί στο «112»
Τραγωδία στα Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει την ασυνεννοησία στο Κέντρο Επιχειρήσεων