sxoleia-mathites-ekpaideusi
Menelaos Myrillas / SOOC
Οι ακροδεξιές-ρατσιστικές απόψεις και πρακτικές δεν θα περάσουν», αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «Ο Αριστοτέλης» για τη δημοσιοποίηση ονομάτων μαθητών Νηπιαγωγείου της Αθήνας από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο

Εξηγήσεις από τη ΝΔ ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «Ο Αριστοτέλης» σχετικά με τη δημοσιοποίηση ονομάτων μαθητών Νηπιαγωγείου της Αθήναςαπό τον ιστότοπο mea culpa που μέχρι πρότινος ανήκε στον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί, «η πρακτική του αυτή αποτελεί συνέχεια της δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων διαδηλωτών κ.α. κατά το παρελθόν, που  στην ουσία τους κατέδιδε δημόσια».

«Μάλιστα, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο εξοργιστική όταν μιλάμε για νηπιαγωγείο που στεγάζεται σε κοντέινερ το οποίο η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας τοποθέτησαν στην περιοχή με την επιβολή των ΜΑΤ», συνεχίζουν οι εκπαιδευτικοί σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά

Ο γνωστός για τις ακροδεξιές-ρατσιστικές απόψεις του βουλευτής  της Ν Δ, Κ. Μπογδάνος, δημοσιοποίησε  λίστα ονομάτων μαθητών νηπιακής ηλικίας(!!!) και της συναδέλφου εκπαιδευτικού, από νηπιαγωγείο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «Ο Αριστοτέλης», συνοδεύοντάς τα από ξενοφοβικό παραλήρημα! Η πρακτική του αυτή αποτελεί συνέχεια της δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων διαδηλωτών κ.α. κατά το παρελθόν, που  στην ουσία τους κατέδιδε δημόσια.    

Για την ρατσιστική αυτή πρακτική του, που παραβιάζει ακόμα και το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο για τα προσωπικά δεδομένα, η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει σοβαρές πολιτικές ευθύνες και οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις.  

Μάλιστα, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο εξοργιστική όταν μιλάμε για νηπιαγωγείο που στεγάζεται σε κοντέινερ το οποίο η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας τοποθέτησαν στην περιοχή με την επιβολή των ΜΑΤ! Σε αυτήν την ευαίσθητη ηλικία που βρίσκονται οι μαθητές μας, η κυβέρνηση από τη μία τους στοιβάζει σε άθλιες υποδομές της ντροπής και από την άλλη τους αφήνει εκτεθειμένους σε ρατσιστικές επιθέσεις του κάθε κρυφού και φανερού φιλοφασίστα-φιλοακροδεξιού που βάζει κάτω από τη στέγη της. 

Για εμάς τους εκπαιδευτικούς είναι ξεκάθαρο ότι θα προστατεύσουμε με κάθε κόστος τους μαθητές μας από το ρατσιστικό δηλητήριο και θα δώσουμε τη μάχη για τη μόρφωση και την αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα  των μαθητών του δικού μας και όλων των άλλων λαών που ζουν στη χώρα μας και με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο άγχος για επιβίωση, από κοινού βιώνουμε τη βαρβαρότητα της αντικοινωνικής-αντιεκπαιδευτικής επίθεσης και από κοινού έχουμε κάθε συμφέρον να την ανατρέψουμε!   

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ: 100 προσλήψεις ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό
Τραγωδία στο Πολεμικό Ναυτικό: Αξιωματικός έχασε τη ζωή του εν ώρα εκπαίδευσης
Ο αξιωματικός κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και του παρασχέθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες
Τραγωδία στο Πολεμικό Ναυτικό: Αξιωματικός έχασε τη ζωή του εν ώρα εκπαίδευσης
σούπερ μάρκετ
Συναγερμός από το RASFF: Ανακαλούνται τρόφιμα με καουτσούκ – Κυκλοφορούν και στην Ελλάδα
Σε συναγερμό τέθηκε το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης (RASFF) μετά τον εντοπισμό ξένων σωμάτων – κομματιών καουτσούκ – σε προϊόντα της...
Συναγερμός από το RASFF: Ανακαλούνται τρόφιμα με καουτσούκ – Κυκλοφορούν και στην Ελλάδα
συνοδος
Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει την 108η Σύνοδο Πρυτάνεων από τις 6 έως και τις 9 Μαΐου 2025
Οι επικεφαλής των 24 δημόσιων ΑΕΙ θα συζητήσουν κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τα ελληνικά πανεπιστήμια
Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει την 108η Σύνοδο Πρυτάνεων από τις 6 έως και τις 9 Μαΐου 2025