selftests
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Με τα self test ανά χείρας εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη υποδέχονται τους μαθητές για το πρώτο κουδούνι μετά τις γιορτές

Πρώτο κουδούνι μετά τις γιορτές στα σχολεία υπό τη σκιά του κορονοϊού και με φόντο τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον. Με τα self test ανά χείρας εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη υποδέχθηκαν τους μαθητές την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων.

Μετά το μπάχαλο που προέκυψε με την προμήθεια των self test στα φαρμακεία, με μαθητές και εκπαιδευτικούς να μένουν χωρίς self test, δόθηκε εντολή την τελευταία στιγμή οι διευθυντές και διευθύντριες σχολείων να αναλάβουν μόνοι/ες τους τις διαδικασίες προμήθειας των τεστ που δεν διεκπεραίωσε το ΥΠΑΙΘ. 

Έτσι, στο 87ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το thesstoday.gr, εργαζόμενος του δήμου παρέδωσε από νωρίς το πρωί κουτιά με self test στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν περίπτωση που γονέας δεν κατάφερε να προμηθευτεί από φαρμακείο.

Κοσμοπούλου: Πανέτοιμος ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την επιστροφή των μαθητών

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κοσμοπούλου τόνισε ότι τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχτούν και πάλι τους μαθητές, επισημαίνοντας ότι εξασφαλίστηκαν 4.200 self test για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

«Τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, σε ακόμη μία προσπάθεια να λειτουργήσουν στον φυσικό τους χώρο. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ήταν για ακόμη μία φορά απόλυτα προετοιμασμένος για αυτήν την επιστροφή, μεριμνώντας –παρά τις σοβαρές αντιξοότητες και τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων- για την επιμελή καθαριότητα των σχολικών μονάδων και την επάρκεια σε υλικά καθαρισμού και απολύμανσης.

Επιπλέον μερίμνησε, παρότι δεν υφίσταται ως υποχρέωση από τις υπουργικές εγκυκλίους, ώστε να προμηθεύσει και τις εμβολιασμένες σχολικές καθαρίστριες με self test, με σκοπό να είναι απόλυτα ασφαλής η επάνοδός τους στις σχολικές μονάδες.

Προμηθευτήκαμε και παραδώσαμε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 1.600 τεστ για Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ και από το Τμήμα Σχολικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης θα διανεμηθούν 2.600 τεστ σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πυροσβέστης
Μεγάλη φωτιά τώρα κοντά στα ΚΤΕΛ Κηφισού - Στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις
Σε εξέλιξη φωτιά κοντά στα ΚΤΕΛ Κηφισού. Καίγονται σκουπίδια και ξύλα – Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα
Μεγάλη φωτιά τώρα κοντά στα ΚΤΕΛ Κηφισού - Στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις
σεισμός
Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Τουλάχιστον 151 τραυματίες - Έπεσαν από ύψος λόγω πανικού
Ο ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κωνσταντινούπολη, έβγαλε στους δρόμους κατοίκους, ξυπνώντας μνήμες και φόβους- Συγκλονιστικά βίντεο από τη στιγμή...
Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Τουλάχιστον 151 τραυματίες - Έπεσαν από ύψος λόγω πανικού
γυαλιά
Βανδαλισμοί «χωρίς τέλος» στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου – Οργή από τη σχολική κοινότητα
Νέος βανδαλισμός στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου –Άγνωστοι έσπασαν τζαμαρίες και σωλήνες
Βανδαλισμοί «χωρίς τέλος» στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου – Οργή από τη σχολική κοινότητα