κινητοποίηση εκπαιδευτικών
Οργισμένοι οι εκπαιδευτικοί με την «τακτική Κεραμέως» για κάθε απεργία - αποχή

Με μία ακόμα προσφυγή ενάντια σε συλλογικές αποφάσεις απαντά η κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει την υλοποίηση της πολιτικής της.

Όπως είναι γνωστό, χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, ζητώντας να κριθεί παράνομη η κηρυχθείσα από τη ΔΟΕ απεργία - αποχή από κάθε καθήκον που σχετίζεται με τους νέους θεσμούς του Ενδοσχολικού Συντονιστή και του Παιδαγωγικού Συμβούλου - Μέντορα.

Η αγωγή μάλιστα επρόκειτο να εκδικαστεί χτες - με το εξώδικο να φτάνει στα γραφεία της ΔΟΕ στις 11.30 π.μ. και τη δίκη να ξεκινάει στη 1 μ.μ. - ωστόσο πήρε αναβολή για τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη.

Η πάγια πλέον τακτική του υπουργείου Παιδείας να σέρνει  τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια κάθε φορά που αντιδρούν με απεργία - αποχή σε δικά του νομοθετήματα έχει εξοργίσει δασκάλους και καθηγητές οι οποίοι δηλώνουν ότι «τη μάχη θα τη δώσουμε οργανωμένα, συλλογικά, μαζικά και μαχητικά συμμετέχοντας όλες και όλοι στην απεργία - αποχή».

«Το υπουργείο Παιδείας, αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί στην εκπαιδευτική και παιδαγωγική ουσία της κριτικής σε σχέση με τους δήθεν καινοτόμους θεσμούς των μεντόρων και των ενδοσχολικών συντονιστών, ακολουθεί για μια ακόμα φορά τον δρόμο των δικαστικών προσφυγών και διώξεων», σημειώνουν σε ανακοινώσεις τους τα εκπαιδευτικά σωματεία ενώ η ΔΟΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: 

«Στον αυταρχισμό του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης απαντάμε άμεσα! Προχωράμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων τη Δευτέρα 26/9/2022 στις 12:30 Το Υπ. Παιδείας, αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί στην εκπαιδευτική και παιδαγωγική ουσία της κριτικής σε σχέση με τους δήθεν καινοτόμους θεσμούς των μεντόρων και των ενδοσχολικών συντονιστών, ακολουθεί, για μια ακόμα φορά, τον δρόμο των δικαστικών προσφυγών και διώξεων. Αν και αναμενόμενη, είναι απαράδεκτη η στάση του Υπουργείου Παιδείας να οδηγεί τη ΔΟΕ για μια ακόμα φορά στις αίθουσες των δικαστηρίων με διαδικασίες fast track που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία. Με το εξώδικο να φτάνει στα γραφεία της ΔΟΕ στις 11:30 και τη δίκη να ξεκινάει στις 13:00!!

...Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, δεν έχουμε καμία αυταπάτη σε σχέση με την απόφαση του δικαστηρίου. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό, τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και τις προειλημμένες δικαστικές αποφάσεις ως μια κανονικότητα. Όση λάσπη και αν ρίχνει το Υπουργείο Παιδείας, όσα ψέματα και αν χρησιμοποιεί για να συκοφαντήσει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δίνουν καθημερινή μάχη για τη μόρφωση των μαθητών, που κρατάνε όρθια τα σχολεία χωρίς καμία στήριξη Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕ ΛΕΡΩΝΟΝΤΑΙ. Μέσα στα σχολεία μας, μέσα στις τάξεις, οι γονείς και οι μαθητές μας γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, κρίνουν με βάση την πείρα τους. Διευκρινίζουμε πως η απεργία - αποχή ισχύει κανονικά και ως εκ τούτου, δεν προχωράμε σε κανένα ορισμό μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών».

Οι εκπαιδευτικοί καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων τη Δευτέρα στις 12.30 το μεσημέρι. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dimotiko
Δημοτικά Σχολεία: Πότε τελειώνει το Β' τρίμηνο, πώς θα αξιολογηθούν οι μαθητές και πότε  δίνονται οι βαθμοί
Δείτε αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία παράδοσης των ελέγχων.
Δημοτικά Σχολεία: Πότε τελειώνει το Β' τρίμηνο, πώς θα αξιολογηθούν οι μαθητές και πότε  δίνονται οι βαθμοί
panelladikes-exetaseis-taxi-neo-1440x564_c.jpg
Πως η εισαγωγή του IB στα δημόσια σχολεία σχετίζεται άμεσα με τη λειτουργία των ιδιωτικών ΑΕΙ στην Ελλάδα
Η εισαγωγή του IB στα δημόσια σχολεία αποτελεί ένα τεράστιο δώρο στα ιδιωτικά σχολεία και τους επιχειρηματίες της εκπαίδευσης. Σχετίζεται άμεσα με τη...
Πως η εισαγωγή του IB στα δημόσια σχολεία σχετίζεται άμεσα με τη λειτουργία των ιδιωτικών ΑΕΙ στην Ελλάδα