Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρους 56χρονος εκπαιδευτικός που κατείχε χιλιάδες αρχεία παιδικής πορνογραφίας
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο εκπαιδευτικός που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία - Ισχυρίστηκε ότι αναζητούσε στο Διαδίκτυο υλικό που συνδέεται με την Τέχνη, ενώ κατείχε περίπου 10.000 φωτογραφίες και βίντεο με ανήλικα, νεότερα των 15 ετών

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 56χρονος εκπαιδευτικός μέσης εκπαίδευσης που συνελήφθη με την κατηγορία ότι κατείχε πλήθος αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο κατηγορούμενος -όπως έγινε γνωστό- αρνήθηκε την εις βάρος του απαγγελθείσα πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας, μέσω πληροφοριακών συστημάτων, με παιδιά κάτω των 15 ετών. Φέρεται δε, να ισχυρίστηκε ότι «κατέβαζε» σωρηδόν αρχεία από το Διαδίκτυο κι ανάμεσα σε αυτά βρέθηκε και το επίμαχο πορνογραφικό υλικό. «Δεν γνώριζα το περιεχόμενο, δεν το διαμοίρασα με άλλους χρήστες και πολλά από τα αρχεία ουδέποτε τα άνοιξα», είπε -κατά πληροφορίες- στον ανακριτή, τονίζοντας ότι είναι «θαυμαστής της Τέχνης» και αναζητούσε στο Διαδίκτυο υλικό που συνδέεται με την Τέχνη.

Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ομόφωνα να τον αφήσουν ελεύθερο, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.

Είχε προηγηθεί έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. κατά την οποία εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του κατασχέθηκαν από σκληρό δίσκο και ηλεκτρονική συσκευή αποθήκευσης (usb) συνολικά περί τα 10.000 αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα αρχεία περιελάμβαναν φωτογραφίες και βίντεο με ανήλικα, νεότερα των 15 ετών.

Ο 56χρονος μετήχθη το πρωί στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης που τον παρέπεμψε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου απολογήθηκε χωρίς να ζητήσει προθεσμία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τρεμ
Τέμπη: Στον ανακριτή η τότε διευθύντρια Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών του υπ. Μεταφορών

Σήμερα, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών καλείται να απολογηθεί ενώπιον του...

Τέμπη: Στον ανακριτή η τότε διευθύντρια Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών του υπ. Μεταφορών
diagonismos asep 2025
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Ανέβηκε ελεύθερα το ΤΕΣΤ για 70.000 εξεταζόμενους
Πλέον είναι διαθέσιμο σε όλους τους χιλιάδες υποψήφιους του 2ου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ το ΤΕΣΤ στάθμισης και προσομοίωσης της νέας ύλης
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Ανέβηκε ελεύθερα το ΤΕΣΤ για 70.000 εξεταζόμενους